Äppelpaj med kokosflingor.


Smuldeg:

  • 150 gram kallt smör
  • 4 msk socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl Kokosflingor

Äpplena:

  • ca 700 gram skalade äpple
  • 0,5-1 msk socker
  • 1 tsk kanel

Sätt ugnen på 200 grader.
Tärna smöret i mindre bitar, knåda ihop med övriga ingredienser till smuldegen.
Smörj en rund pajform på ca 24 cm i diameter. 
Skala äpplen och kärna ur dem. Skär dem i grova bitar eller skivor.
Bred ut i pajformen. Pudra över lite socker och kanel samt täck med smuldegen.

Ställ in pajen i mitten av i ugnen och baka den tills den fått ljusbrun färg, cirka 30 minuter.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *