Chokladboll med jordnötssmör


Laktosfritt om du väljer kokosolja/Glutenfritt/Diabetesvänligt

Ca 15 chokladbollar.

  • 1 avokado
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk honung
  • 3 msk kakao
  • 3 msk kaffe
  • 40 gr kokosolja eller smör
  • en nypa salt
  • Kokosflingor (kan torrostas om man vill)
  • Jordnötsmör ( välj gärna en som innehåller havssalt men inga andar onödiga ingredienser) eller annan valfri nötsmör

Mixa samtliga ingredienser, förrutom nötsmöret  och kokosflingorna, med en mixer eller i en matberedare.
Rulla smeten till ca 15 chokladbollar. Sätt tummen i mitten av bollen så att det blir ett hål.
Lägg en klick nötsmör i ”tumhålet” och rulla till bollar.
Rulla bollarna i kokosflingor , ställ sedan in bollarna i kylen och ta ut när de ska ätas.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *