Bounties med jordgubbssmak.


Laktosfritt/Glutenfritt/Diabetesvänligt

1 person

  • 5 färska dadlar
  • 2 dl kokosflingor
  • 4 msk torkade, hackade jordgubbar
  • 1/2 dl kokosmjölk, den tjocka delen av kokosmjölken. Köp en kokosmjölk utan tillsatser (t ex Kung Markattas) och ställ i kylen så att en skiktar sig.
  • 50 gr mörk choklad, gärna minst 70%

Ta bort kärnan från dadlarna och mixa till en slät massa. 
Hacka jordgubbarna till väldigt små bitar, spara några till dekoration.
Blanda dadlar, kokosflingor, hackade jordgubbar och kokosmjölk.
Forma till avlånga bitar och ställ på en tallrik med bakplåtspapper. 
Ställ in i frysen i ca 30 minuter. 
Ta ut från frysen i dela med kniv till lagom munsbitar.
Smält chokladen över vattenbad, lägga i bitarna i chokladen och se till att varje bit täcks med choklad.
Lägg några bitar jordgubbar på chokladen. 

       

Innan de doppas i choklad.

Receptinspiration från ekoista.se

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *