Dadel- och chokladboll med jordnötsmör


Laktosfritt/Glutenfritt

Ca 6 st.

  • 5 dadlar
  • 1 msk kokosflingor + ev extra kokosflingor att rulla bollarna i. Kokosflingorna kan torrostas.
  • 1 msk havregryn
  • 1/2 tsk kakao
  • 2 tsk honung
  • 1/2 msk kaffe
  • Jordnötsmör- välj gärna en som innehåller havssalt men inga andar onödiga ingredienser

Mixa dadlarna till en smet.
Smält kokosoljan.
Blanda 1 msk kokosflingor, havregryn, kakao, honung och kaffe med dadlarna och kokosoljan.
Rulla smeten till ca 6 st bollar. Sätt tummen i mitten av varje boll så att det blir ett hål.
Lägg en klick nötsmör i ”tumhålet” och rulla till bollar.
Rulla ev bollarna i kokosflingor (kan uteslutas), ställ sedan in bollarna i kylen och ta ut när de ska ätas.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *