Rabarberpaj


Laktosfritt (om du utesluter smör och väljer kokosgrädde som tillbehör)/Glutenfritt

  • 600 gram rabarber
  • 1/2 dl kokossocker
  • kokosolja eller smör att smörja formen med

Smuldegen:

  • 60 gram kokosolja + 60 gram smör (kan bytas ut till 120 gram kokosolja eller 120 gram smör)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 0,75 dl kokossocker

 Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en pajform med kokosolja eller smör.
Skala och hacka rabarbern i tunna skivor, lägg i skål och blanda runt med kokossocker.
Häll ut jämnt i pajform alternativt i portionsglas (som tål ugn).

Smuldegen:

Blanda samtliga ingredienser, se till att det blir ordentligt blandat- inga klumpar smör.
Fördela degen över rabarbern.
In i ugnen i ca 20 min, klar när den får färg.

Är godast dagen efter att den har stått i kylen. Servera med vaniljvisp, vaniljsås, grädde eller kokosgrädde.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *