Sommarsallad


Laktosfritt (om du steker i kokosolja eller olivolja)/Glutenfritt/Diabetesvänligt

Ca 4 personer

  • 1/2 dl solrosfrön (rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de får färg)
  • 1 knippe grön sparris
  • Flingsalt
  • 70g grönsallad
  • 1 avokado (skivad)
  • 1/2 melon (t ex galia eller honungsmelon)
  • Smör att steka i
  • Ca 7 rödbetor (kan uteslutas)
  • Olivolja

Vinägrett

  • 1/4 dl kallpressad olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung

Sätt ugnen på 225 grader. Skala rödbetorna och dela i skivor. Lägg på ugnsplåt, ringla över olivolja och strö över salt. Blanda runt. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

Ansa och skär sparrisen i mindre bitar.
Smält smör i en stekpanna, lägg sparrisen i stekpannan, salta.
Stek sparrisen tills att dom får färg.
Blanda alla ingredienserna till vinägretten i en skål.
Lägg grönsallad, sparris och melon i en skål.
Häll över vinägretten och blanda runt. Lägg upp på fat och lägg på rödbetorna, avokadon och solrosfröna. Blanda runt och njut av en härlig sallad till fågel, fisk eller kött.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *