Dietist & kostrådgivning

Att hitta en hållbar kostvana kan vara svårt. Man kan lära sig mycket i tidningar och på nätet men att hitta en kost som passar en själv kan vara en utmaning. Varje människa är unik och har olika förutsättningar. Våra kroppar reagerar olika och kanske har du en matallergi eller sjukdom som gör det mer komplicerat. Därför kan det vara bra att prata med en kostrådgivare som ger dig råd och vägledning efter just dina specifika förutsättningar. 

 

Vi tror på det goda värdet av långsiktighet i kostrådgivningen och hjälper dig hela vägen tills du hittat en kosthållning och nya vanor för ett livslångt resultat. Vi finns här för att stötta, vägleda och inspirera dig under din resa. 

 

Ibland kan det finnas mer än en bakomliggande orsak till att man inte får det resultat man önskar. Det unika med att komma till oss är att vi alla samarbetar och tillsammans skräddarsyr ett upplägg för dig så att du ska uppnå dina mål.

 

Vi är specialister inom:

  • Kost vid IBS

  • Allergier och specialkost

  • Idrottsnutrition

  • Viktminskning

  • Kost för diabetiker

  • Skräddarsytt kosthållning för just dig

  • Autoimmun kost

       

Emilia Polster, dietist & PT

(Föräldraledig)
Dietisten ger dig förutsättning att genom kosten nå ditt specifika mål vare sig det handlar om viktnedgång, idrottsnutrition eller att få ihop en hälsosam kost i din vardag.

Dietistens arbetsområden innefattar alltifrån övervikt och fetma, viktuppgång, idrottsnutrition, kost vid IBS, allergier och specialkost.

All rådgivning och behandling är förankrad i vetenskapen och följer hela tiden nya rön och studier inom ämnet. En dietist har förutom kunskaper inom nutrition och näringslära även kunskap i bl. a fysiologi, sjukdomslära och biokemi.

Vår dietist har specialkompetens inom idrottsnutrition och hjälper dig som motionär eller elitidrottare att genom kosten prestera på topp! Emilia utför även näringsberäkning.

 

Anna-Mia Thysell, kostrådgivare & PT

Anna-Mia har i undersökande syfte provat på flera olika dieter, som paleo, LCHF och periodisk fasta, för att kunna använda sina erfarenheter när hon hjälper andra. Hon har både god kunskap om dessa dieter och kan plocka "godbitarna" för att skapa ett upplägg som passar individen bäst.

Anna-Mia har själv diabetes typ 1 och hypotyreos (underfunktion i sköldkörteln) och har även erfarenheter att jobba med kunder som har dessa sjukdomar.

Hon brinner för att hjälpa andra att hitta ett bättre sätt att äta, så att det fungerar i vardagen och blir en hållbar förändring.

Elin Sämfors, kostrådgivare & PT

Som utbildad idrottsvetare och licensierad kostrådgivare kan Elin på vetenskaplig grund skilja på vad som fysiologiskt funkar och vad som är humbug. Oavsett om du vill bli smärtare, kunna lyfta tyngre eller öka din livskvalitet är kosten en av de allra viktigaste byggstenarna på vägen till ditt mål.

Elin besitter både kunskap, drivkraft och motivationsverktyg för att kunna hjälpa dig och hitta en kost som är optimal för just din situation. Med Elins hjälp får du chansen att verkligen ändra din livssituation. Elin utför även näringsberäkning.

 

Förutom individuell kostrådgivning erbjuder vi föreläsningar till företag och föreningar. Kontakta oss för mer information.

Vår syn på kost

• Välj livsmedel med god kvalité och högt näringsinnehåll

• Välj om möjligt närproducerat och ekologiskt

• Undvik i största mån processade livsmedel

• Njut av maten

Utöver detta ger vi individuella råd som passar just dig och det du vill uppnå. Vår utgångspunkt är hur du som individ fungerar och vi anpassar råden efter just detta. Varje människa är unik och kräver individuellt bemötande för att lyckas. Det finns inte bara en sanning men det finns definitivt ett sätt för alla!