PALMER FRISKVÅRD

På Palmer Friskvård får du personlig träning och behandlingar utöver det vanliga. Utifrån vårt helhetsperspektiv har du alla förutsättningarna att nå dina mål. Hos oss jobbar alla terapeuter och personliga tränare tillsammans för att du som kund ska få just den hjälp som du behöver. Med vårt personliga engagemang och vår kompetens skapar vi de bästa förutsättningarna för dig att lyckas.

Hos oss tränar du alltid tillsammans med en personlig tränare som med sin stora kompetens och erfarenhet hjälper dig att utmana dig själv och ta dig mot dina mål. Att träna med en PT ger dig en effektiv, varierande, rolig och framförallt säker träning. Vi anpassar ditt träningspass efter dina förutsättningar och mål med träningen.

Boka en konsultation med en av våra concierger för att komma igång

På Palmer Friskvård arbetar vi alla som ett team vilket gör att du har de bästa förutsättningarna att lyckas.

Du som vill börja träna hos oss börjar alltid med en konsultation där vi får en möjlighet att träffas personligen och presentera vad vi kan erbjuda dig samt visa dig runt i våra lokaler. Därefter bokar vi in ditt första PT-tillfälle. Tillsammans med din PT pratar ni igenom mål och upplägg samt gör en kroppssammansättningsanalys och ett konditions- och fystest.

Du har en ansvarig PT men då vi alla samarbetar rekommenderar vi dig att träna med några olika för en större variation och möjlighet att få de tider du önskar.

Vi har även kompetensen att träna med specifik inriktning som bland annat barn och gravida. Kontakta oss för mer information.

 

Som träningskund hos Palmer Friskvård har du alltid följande förmåner:

 • 10% rabatt på behandlingar hos sjukgymnast och naprapat
 • 5% rabatt på massagebehandlingar (gäller ej klippkort)
 • Möjlighet att förvara dina träningsskor hos oss
 • Medlemspris på Firstbeat Livsstilsanalys
 • Tillgång till dusch med schampoo, balsam, handduk, hårfön, stylingprodukter samt lås till förvaring.
 • Vattenglas, vatten och svetthanddukar i gymmet
 • Vi bjuder på kaffe och frukt
 • Du får ett extra klipp när du värvar en vän
 • Få dina träningskläder tvättade och förvarade till nästa träningstillfälle (mot en tilläggskostnad)
 • Få en proteinsmoothie efter varje träningspass (mot en tilläggskostnad)

 

Ett klipp till många tjänster

Du som har ett 60 min PT-kort har möjlighet att byta ett klipp mot följande tjänster;
KOSTRÅDGIVNING, KBT-SAMTAL, ARBETSTERAPI, LIVSSTILSCOACHING, MASSAGE (55 min), PT YOGA/PILATES/MEDIYOGA

Ditt PT-kort gäller i båda Malmö och Lund!

 

Vår gruppträning är för dig som vill ha det personliga stödet av en tränare som coachar och pushar dig – men samtidigt älskar att träna tillsammans med andra för att känna gruppens energi. Vi tränar i mindre grupper för att säkerställa att varje deltagare ska få ut det mesta av varje pass.

Alla våra tränare är personliga tränare och/eller utbildade gruppträningsinstruktörer med stor erfarenhet av att coacha och leda både grupper och individer till utveckling och framgång.

Som gruppträningskund hos oss har du alltid…

…10% rabatt på behandlingar hos naprapat och sjukgymnast

… 5% rabatt på massagebehandlingar (gäller ej vid köp av klippkort)

…kallt eller rumstempererat vatten från automaten vid omklädningsrummen

HÄR FINNS ALLA VÅRA PASS

 

Naprapat.

Våra naprapater har lång erfarenhet av att diagnostisera, behandla och rehabilitera smärta och funktionella besvär i rygg, leder och muskler. De jobbar både med klassiska verktyg som massage och olika manipulations- och mobiliseringstekniker men också med stötvågsbehandling och dry needling.

Naprapaten behandlar till exempel ryggskott/ryggont, spänningshuvudvärk, migrän, nackspärr, axelsmärta, tennisarmbåge och ischias. En behandling hos oss kompletteras vid behov med råd om träning och ergonomi.

Vår målsättning är att hitta orsaken till dina besvär för att sedan vidta rätt åtgärder.

Naprapaterna hos Palmer Friskvård är godkända och legitimerade av Socialstyrelsen. Palmer Friskvård samarbetar med flera försäkringsbolag  för att kunna förse kunder med privata sjukvårdsförsäkringar med naprapat behandlingar. Vår klinik drivs privat och därför gäller inte högkostnadsskyddet här.

BOKA TID

En sjukgymnast/fysioterapeut är expert på att bedöma, diagnosticera och behandla skada, smärta och sjukdom i det muskuloskeletala systemet. En legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut har även gedigen kunskap inom neurologi, reumatologi, ortopedi samt andnings- och cirkulationspåverkan.

En behandlingsserie hos Palmer Friskvård börjar alltid med en grundlig undersökning med anamnes/frågor kring hur problemen uppstod och därefter kliniska tester för att få fram en diagnos. Det kan röra sig om lokal irritation i muskel, sena, ledband, nerv eller led som ger smärta och funktionsnedsättning. Eller så kommer problemet från ett ställe som ger smärta och problem någon annanstans på grund av kompensationer. Därför ligger fokus på mycket noggrann undersökning första gången samt genomgång av vad diagnosen innebär, varför det troligen uppstått och ett förslag på hur vi tillsammans jobbar med att få bort eller minska problemen. Ibland kan både grundorsaken och andra områden omkring som ger symtom behöva behandlas så att problemet inte ska återkomma.
Behandlingen kan bestå av mobilisering eller manipulation av en led, muskel- och senbehandling med IMS-akupunktur, stötvåg eller manuellt eller lokal behandling av ledband och andra strukturer.
Medicinsk träning är en viktig del av tillfrisknandet och kommer att ske såväl här som hemma för bästa och snabbaste läkning och resultat och består av individuellt utprovade övningar som behövs för att påskynda läkning och återställa optimalt rörelsemönster. Övningarna filmas så att instruktioner och utförande tydligt framgår.

Våra sjukgymnaster/fysioterapeuter har även möjlighet att remittera till slätröntgen eller MRT-undersökning, med snabb tillgänglighet, mot en egenavgift.

Palmer Friskvård samarbetar med flera försäkringsbolag för att kunna förse kunder med privata sjukvårdsförsäkringar med fysioterapeutiska behandlingar. Vår klinik drivs privat och därför gäller inte högkostnadsskyddet här.

BOKA TID

Vi hjälper dig som vill komma tillbaka efter en skada.

Våra uppdragsgivare är privatpersoner, företag och försäkringsbolag.

Vi gör en undersökning, bedömer situationen och lägger sedan upp ett individuellt träningsprogram. Längden på rehabiliteringen avgörs av den diagnos och bedömning som naprapaten eller sjukgymnasten gör.

Rehabiliteringen inleds med specifika tester för att kunna mäta framsteg och följs upp under rehabiliteringsperioden för att ligga till grund för en rehabiliteringsrapport.

Här kan du läsa mer om vilka försäkringsbolag vi samarbetar med och hur det fungerar.

Kontakta oss för bokning och mer information.

Vår dietister och kostrådgivare ger individuella råd som passar just dig och det du vill uppnå. Vår utgångspunkt är hur du som individ fungerar och vi anpassar behandlingen efter just detta. Varje människa är unik, har olika förutsättningar och kräver individuellt bemötande för att lyckas.

Vi tror på det goda värdet av långsiktighet i kostrådgivningen och hjälper dig hela vägen tills du hittat en kosthållning och nya vanor för ett livslångt resultat. Vi finns här för att stötta, vägleda och inspirera dig under din resa.

Ibland kan det finnas mer än en bakomliggande orsak till att man inte får det resultat man önskar. Det unika med att komma till oss är att vi alla samarbetar och tillsammans skräddarsyr ett upplägg för dig så att du ska uppnå dina mål.

Hos våra kostrådgivare och dietister kan du bland annat få hjälp med kost vid IBS, allergier och specialkost, Idrottsnutrition, Viktminskning, Kost för diabetiker, Autoimmun kost och FODMAP.

 

Nu kan du även göra en D-vitamin hälsocheck hos oss med provtagning. Kontakta Katarina Goddé för bokning och mer information, 040-6269962

 

Palmer Friskvård samarbetar med flera försäkringsbolag för att kunna förse kunder med privata sjukvårdsförsäkringar med kostrelaterad rådgivning. Vår klinik drivs privat och därför gäller inte högkostnadsskyddet här.

Kontakta oss för bokning och mer information.

 

Kognitiv beteendeterapi – KBT, kan användas vid bland annat depressiva svårigheter, fobier, ångestproblematik, stressproblematik, utmattning och sömnsvårigheter. Behandlingsformen har ett stort vetenskapligt stöd. I KBT tränar man sig på att använda nya beteenden och/eller tankemönster. Målet är att påverka de tankar, känslor eller beteenden som skapar/kvarhåller psykiska problem till något som är mer hjälpsamt och därigenom uppnå ökad psykisk hälsa. KBT är en strukturerad behandlingsform och den bygger på att terapeut och klient arbetar tillsammans.
KBT inleds med en bedömning för att kunna ringa in vad som behöver behandlas. (Utan bedömning blir terapi som att sätta in medicinering utan undersökning eller provtagning.) Under terapisessionerna utforskar vi mönster som kan skapa eller bidra till psykisk ohälsa eller obalans.
Du får också lära dig mer om de besvär du önskar behandla vilket gör att du får lättare att se vad det är som påverkar ditt mående.

Mellan sessionerna arbetar du med hemuppgifter som vi har bestämt tillsammans där graden av utmaning följer terapins plan och styr mot din målsättning. Det kan till exempel handla om att prova nya tankesätt eller att observera dina beteenden i olika situationer. En uppgift kan även vara att prova göra något helt nytt eller en gammal vana på ett nytt sätt.

Vid terapiavslut arbetar vi med återfallsprevention för att minska risken att problemen återkommer. Vi kartlägger då vilka tecken du ska vara vaksam på för att se om du börjat falla in i gamla beteenden på nytt och sammanställer vad som har varit hjälpsamt för dig under terapin så du står bättre rustad när livet åter ger dig utmaningar.

Varmt välkomna att boka tid för bedömning. Du kommer i slutet av bedömningen få presenterat vilka delar som du skulle kunna få hjälp med av vår terapeut.

arbetsterapi

Arbetsterapi kan vara rätt hjälp vid en rad olika tillstånd och begränsningar.

Vid skador, smärtor och sjukdomar i händerna kan du här på Palmer Friskvård få hjälp med undersökning och vägledning samt, beroende på diagnos, ibland även rehabilitering. Besväras du av till exempel domningar i händerna, värk, nedsatt rörlighet eller upphakningar i fingrarna är du välkommen att boka tid för undersökning. Du är också välkommen om du har opererats i händerna och behöver hjälp med din rehabilitering för styrka och rörlighet eller behandling av ärren efter operationen.
Du som drabbats av tonusökningar i händer och armar efter stroke kan få råd kring behandling och träningsinstruktion.
Vid svårigheter med tankemässiga funktioner efter stroke eller utmattning kan du till exempel få råd kring hur du kan planera din dag för att skapa bästa förutsättningar för dig själv. Du som anhörig till någon som drabbats av stroke kan också boka tid för att få möjlighet att prata om det som hänt och få hjälp att förstå innebörden av de kognitiva svårigheter som din närstående drabbats av.

Vid behov av hjälpmedel av alla slag ber vi dig kontakta arbetsterapeuten i din stadsdel eller arbetsterapeuten på din vårdcentral.

Emma är legitimerad Arbetsterapeut sedan 2001 och har arbetat på specialistkliniker för såväl handkirurgisk rehabilitering, neurologi i akut- och rehabiliteringsskede samt plastikkirurgi. Under många år har hon också arbetat på vårdcentral och har stor vana att bedöma och behandla även de vanligaste skadorna och funktionsnedsättningarna i händer, så som karpaltunnelsyndrom, triggerfingrar, ganglion och smärtor i tumbas, leder och senor.

Vi coachar dig kring frågor om livsstil, karriär och balansen mellan privatliv och yrkesliv.

Sueda, som är utbildad socionom med vidareutbildning inom MI (motiverande samtal) och vägledning, har i flera år arbetat med människor som befunnit sig i olika situationer och skeden i livet, där samtal har varit ett centralt verktyg. Med Sueda kan du ta upp frågor kring livsstil, motivation, balans mellan privatliv och yrkesliv, karriärval, med mera. För henne är det viktigt att det finns ett helhetstänk och att samtalen utgår utifrån vad personen vill uppnå och vart personen befinner sig.

Kontakta oss för tidsbokning och mer information.

Genom att göra en livsstilsanalys med mätinstrumentet Firstbeat kan du mäta balansen mellan stress och återhämtning. Ett bra verktyg för att kunna balansera arbete, fritid, träning och sömn på ett optimalt sätt.

SÅ GÅR DET TILL

Livsstilsanalysen består av en avancerad hjärtfrekvensmätning. Den genomförs genom att du fäster ett litet mätinstrument på din kropp som du sedan har på under tre dygn. (Förslagsvis en helgdag och två arbetsdagar.) Mätningen sker både under arbetstid, fritid och på natten. Genom hjärtfrekvensen och dess variabilitet (HRV) kan man sedan tolka olika fysiologiska tillstånd under dessa dygn. Om du även utför en sammanhängande rask promenad på 30 min gör systemet ett automatiskt konditionstest av din syreupptagningsförmåga.

Efter mätningen får du en personlig genomgång som ger dig insikt och förståelse hur just din kropp fungerar fysiologiskt. Testet har visat sig ge en väldigt hög motivationsfaktor att genomföra livsstilsförbättringar.

Firstbeat kan utföras helt fristående men kan även kombineras med fler tjänster.

Kontakta oss för bokning och mer information.

Kroppssammansättningsanalys

Gör en fullständig kroppsscanning med vår Accuniq våg! Du får reda på hur stor del av din kropp som består av muskler respektive fett och vatten. Du får bland annat ett värde på hur många kalorier per dag du behöver för att upprätthålla din nuvarande kroppssammansättning och får även en fysisk ålder uppskattad – och mycket mer. Ett mycket bra verktyg för dig som är beredd att göra en ordentlig livsstilsförändring och vill ha ett värde att utgå från – följa upp med.

Kontakta oss för bokning och mer information.

Hos oss tränar du alltid tillsammans med en personlig tränare som med sin stora kompetens och erfarenhet hjälper dig att utmana dig själv och ta dig mot dina mål. Att träna med en PT ger dig en effektiv, varierande, rolig och framförallt säker träning. Vi anpassar ditt träningspass efter dina förutsättningar och mål med träningen.

Boka en konsultation med en av våra concierger för att komma igång

På Palmer Friskvård arbetar vi alla som ett team vilket gör att du har de bästa förutsättningarna att lyckas.

Du som vill börja träna hos oss börjar alltid med en konsultation där vi får en möjlighet att träffas personligen och presentera vad vi kan erbjuda dig samt visa dig runt i våra lokaler. Därefter bokar vi in ditt första PT-tillfälle. Tillsammans med din PT pratar ni igenom mål och upplägg samt gör en kroppssammansättningsanalys och ett konditions- och fystest.

Du har en ansvarig PT men då vi alla samarbetar rekommenderar vi dig att träna med några olika för en större variation och möjlighet att få de tider du önskar.

Vi har även kompetensen att träna med specifik inriktning som bland annat barn och gravida. Kontakta oss för mer information.

 

Som träningskund hos Palmer Friskvård har du alltid följande förmåner:

 • 10% rabatt på behandlingar hos sjukgymnast och naprapat
 • 5% rabatt på massagebehandlingar (gäller ej klippkort)
 • Möjlighet att förvara dina träningsskor hos oss
 • Medlemspris på Firstbeat Livsstilsanalys
 • Tillgång till dusch med schampoo, balsam, handduk, hårfön, stylingprodukter samt lås till förvaring.
 • Vattenglas, vatten och svetthanddukar i gymmet
 • Vi bjuder på kaffe och frukt
 • Du får ett extra klipp när du värvar en vän
 • Få dina träningskläder tvättade och förvarade till nästa träningstillfälle (mot en tilläggskostnad)
 • Få en proteinsmoothie efter varje träningspass (mot en tilläggskostnad)

 

Ett klipp till många tjänster

Du som har ett 60 min PT-kort har möjlighet att byta ett klipp mot följande tjänster;
KOSTRÅDGIVNING, KBT-SAMTAL, ARBETSTERAPI, LIVSSTILSCOACHING, MASSAGE (55 min), PT YOGA/PILATES/MEDIYOGA

Ditt PT-kort gäller i båda Malmö och Lund!

 

Vår gruppträning är för dig som vill ha det personliga stödet av en tränare som coachar och pushar dig – men samtidigt älskar att träna tillsammans med andra för att känna gruppens energi. Vi tränar i mindre grupper för att säkerställa att varje deltagare ska få ut det mesta av varje pass.

Alla våra tränare är personliga tränare och/eller utbildade gruppträningsinstruktörer med stor erfarenhet av att coacha och leda både grupper och individer till utveckling och framgång.

Som gruppträningskund hos oss har du alltid…

…10% rabatt på behandlingar hos naprapat och sjukgymnast

… 5% rabatt på massagebehandlingar (gäller ej vid köp av klippkort)

…kallt eller rumstempererat vatten från automaten vid omklädningsrummen

HÄR FINNS ALLA VÅRA PASS

 

Naprapat.

Våra naprapater har lång erfarenhet av att diagnostisera, behandla och rehabilitera smärta och funktionella besvär i rygg, leder och muskler. De jobbar både med klassiska verktyg som massage och olika manipulations- och mobiliseringstekniker men också med stötvågsbehandling och dry needling.

Naprapaten behandlar till exempel ryggskott/ryggont, spänningshuvudvärk, migrän, nackspärr, axelsmärta, tennisarmbåge och ischias. En behandling hos oss kompletteras vid behov med råd om träning och ergonomi.

Vår målsättning är att hitta orsaken till dina besvär för att sedan vidta rätt åtgärder.

Naprapaterna hos Palmer Friskvård är godkända och legitimerade av Socialstyrelsen. Palmer Friskvård samarbetar med flera försäkringsbolag  för att kunna förse kunder med privata sjukvårdsförsäkringar med naprapat behandlingar. Vår klinik drivs privat och därför gäller inte högkostnadsskyddet här.

BOKA TID

En sjukgymnast/fysioterapeut är expert på att bedöma, diagnosticera och behandla skada, smärta och sjukdom i det muskuloskeletala systemet. En legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut har även gedigen kunskap inom neurologi, reumatologi, ortopedi samt andnings- och cirkulationspåverkan.

En behandlingsserie hos Palmer Friskvård börjar alltid med en grundlig undersökning med anamnes/frågor kring hur problemen uppstod och därefter kliniska tester för att få fram en diagnos. Det kan röra sig om lokal irritation i muskel, sena, ledband, nerv eller led som ger smärta och funktionsnedsättning. Eller så kommer problemet från ett ställe som ger smärta och problem någon annanstans på grund av kompensationer. Därför ligger fokus på mycket noggrann undersökning första gången samt genomgång av vad diagnosen innebär, varför det troligen uppstått och ett förslag på hur vi tillsammans jobbar med att få bort eller minska problemen. Ibland kan både grundorsaken och andra områden omkring som ger symtom behöva behandlas så att problemet inte ska återkomma.
Behandlingen kan bestå av mobilisering eller manipulation av en led, muskel- och senbehandling med IMS-akupunktur, stötvåg eller manuellt eller lokal behandling av ledband och andra strukturer.
Medicinsk träning är en viktig del av tillfrisknandet och kommer att ske såväl här som hemma för bästa och snabbaste läkning och resultat och består av individuellt utprovade övningar som behövs för att påskynda läkning och återställa optimalt rörelsemönster. Övningarna filmas så att instruktioner och utförande tydligt framgår.

Våra sjukgymnaster/fysioterapeuter har även möjlighet att remittera till slätröntgen eller MRT-undersökning, med snabb tillgänglighet, mot en egenavgift.

Palmer Friskvård samarbetar med flera försäkringsbolag för att kunna förse kunder med privata sjukvårdsförsäkringar med fysioterapeutiska behandlingar. Vår klinik drivs privat och därför gäller inte högkostnadsskyddet här.

BOKA TID

Vi hjälper dig som vill komma tillbaka efter en skada.

Våra uppdragsgivare är privatpersoner, företag och försäkringsbolag.

Vi gör en undersökning, bedömer situationen och lägger sedan upp ett individuellt träningsprogram. Längden på rehabiliteringen avgörs av den diagnos och bedömning som naprapaten eller sjukgymnasten gör.

Rehabiliteringen inleds med specifika tester för att kunna mäta framsteg och följs upp under rehabiliteringsperioden för att ligga till grund för en rehabiliteringsrapport.

Här kan du läsa mer om vilka försäkringsbolag vi samarbetar med och hur det fungerar.

Kontakta oss för bokning och mer information.

Vår dietister och kostrådgivare ger individuella råd som passar just dig och det du vill uppnå. Vår utgångspunkt är hur du som individ fungerar och vi anpassar behandlingen efter just detta. Varje människa är unik, har olika förutsättningar och kräver individuellt bemötande för att lyckas.

Vi tror på det goda värdet av långsiktighet i kostrådgivningen och hjälper dig hela vägen tills du hittat en kosthållning och nya vanor för ett livslångt resultat. Vi finns här för att stötta, vägleda och inspirera dig under din resa.

Ibland kan det finnas mer än en bakomliggande orsak till att man inte får det resultat man önskar. Det unika med att komma till oss är att vi alla samarbetar och tillsammans skräddarsyr ett upplägg för dig så att du ska uppnå dina mål.

Hos våra kostrådgivare och dietister kan du bland annat få hjälp med kost vid IBS, allergier och specialkost, Idrottsnutrition, Viktminskning, Kost för diabetiker, Autoimmun kost och FODMAP.

 

Nu kan du även göra en D-vitamin hälsocheck hos oss med provtagning. Kontakta Katarina Goddé för bokning och mer information, 040-6269962

 

Palmer Friskvård samarbetar med flera försäkringsbolag för att kunna förse kunder med privata sjukvårdsförsäkringar med kostrelaterad rådgivning. Vår klinik drivs privat och därför gäller inte högkostnadsskyddet här.

Kontakta oss för bokning och mer information.

 

Kognitiv beteendeterapi – KBT, kan användas vid bland annat depressiva svårigheter, fobier, ångestproblematik, stressproblematik, utmattning och sömnsvårigheter. Behandlingsformen har ett stort vetenskapligt stöd. I KBT tränar man sig på att använda nya beteenden och/eller tankemönster. Målet är att påverka de tankar, känslor eller beteenden som skapar/kvarhåller psykiska problem till något som är mer hjälpsamt och därigenom uppnå ökad psykisk hälsa. KBT är en strukturerad behandlingsform och den bygger på att terapeut och klient arbetar tillsammans.
KBT inleds med en bedömning för att kunna ringa in vad som behöver behandlas. (Utan bedömning blir terapi som att sätta in medicinering utan undersökning eller provtagning.) Under terapisessionerna utforskar vi mönster som kan skapa eller bidra till psykisk ohälsa eller obalans.
Du får också lära dig mer om de besvär du önskar behandla vilket gör att du får lättare att se vad det är som påverkar ditt mående.

Mellan sessionerna arbetar du med hemuppgifter som vi har bestämt tillsammans där graden av utmaning följer terapins plan och styr mot din målsättning. Det kan till exempel handla om att prova nya tankesätt eller att observera dina beteenden i olika situationer. En uppgift kan även vara att prova göra något helt nytt eller en gammal vana på ett nytt sätt.

Vid terapiavslut arbetar vi med återfallsprevention för att minska risken att problemen återkommer. Vi kartlägger då vilka tecken du ska vara vaksam på för att se om du börjat falla in i gamla beteenden på nytt och sammanställer vad som har varit hjälpsamt för dig under terapin så du står bättre rustad när livet åter ger dig utmaningar.

Varmt välkomna att boka tid för bedömning. Du kommer i slutet av bedömningen få presenterat vilka delar som du skulle kunna få hjälp med av vår terapeut.

arbetsterapi

Arbetsterapi kan vara rätt hjälp vid en rad olika tillstånd och begränsningar.

Vid skador, smärtor och sjukdomar i händerna kan du här på Palmer Friskvård få hjälp med undersökning och vägledning samt, beroende på diagnos, ibland även rehabilitering. Besväras du av till exempel domningar i händerna, värk, nedsatt rörlighet eller upphakningar i fingrarna är du välkommen att boka tid för undersökning. Du är också välkommen om du har opererats i händerna och behöver hjälp med din rehabilitering för styrka och rörlighet eller behandling av ärren efter operationen.
Du som drabbats av tonusökningar i händer och armar efter stroke kan få råd kring behandling och träningsinstruktion.
Vid svårigheter med tankemässiga funktioner efter stroke eller utmattning kan du till exempel få råd kring hur du kan planera din dag för att skapa bästa förutsättningar för dig själv. Du som anhörig till någon som drabbats av stroke kan också boka tid för att få möjlighet att prata om det som hänt och få hjälp att förstå innebörden av de kognitiva svårigheter som din närstående drabbats av.

Vid behov av hjälpmedel av alla slag ber vi dig kontakta arbetsterapeuten i din stadsdel eller arbetsterapeuten på din vårdcentral.

Emma är legitimerad Arbetsterapeut sedan 2001 och har arbetat på specialistkliniker för såväl handkirurgisk rehabilitering, neurologi i akut- och rehabiliteringsskede samt plastikkirurgi. Under många år har hon också arbetat på vårdcentral och har stor vana att bedöma och behandla även de vanligaste skadorna och funktionsnedsättningarna i händer, så som karpaltunnelsyndrom, triggerfingrar, ganglion och smärtor i tumbas, leder och senor.

Vi coachar dig kring frågor om livsstil, karriär och balansen mellan privatliv och yrkesliv.

Sueda, som är utbildad socionom med vidareutbildning inom MI (motiverande samtal) och vägledning, har i flera år arbetat med människor som befunnit sig i olika situationer och skeden i livet, där samtal har varit ett centralt verktyg. Med Sueda kan du ta upp frågor kring livsstil, motivation, balans mellan privatliv och yrkesliv, karriärval, med mera. För henne är det viktigt att det finns ett helhetstänk och att samtalen utgår utifrån vad personen vill uppnå och vart personen befinner sig.

Kontakta oss för tidsbokning och mer information.

Genom att göra en livsstilsanalys med mätinstrumentet Firstbeat kan du mäta balansen mellan stress och återhämtning. Ett bra verktyg för att kunna balansera arbete, fritid, träning och sömn på ett optimalt sätt.

SÅ GÅR DET TILL

Livsstilsanalysen består av en avancerad hjärtfrekvensmätning. Den genomförs genom att du fäster ett litet mätinstrument på din kropp som du sedan har på under tre dygn. (Förslagsvis en helgdag och två arbetsdagar.) Mätningen sker både under arbetstid, fritid och på natten. Genom hjärtfrekvensen och dess variabilitet (HRV) kan man sedan tolka olika fysiologiska tillstånd under dessa dygn. Om du även utför en sammanhängande rask promenad på 30 min gör systemet ett automatiskt konditionstest av din syreupptagningsförmåga.

Efter mätningen får du en personlig genomgång som ger dig insikt och förståelse hur just din kropp fungerar fysiologiskt. Testet har visat sig ge en väldigt hög motivationsfaktor att genomföra livsstilsförbättringar.

Firstbeat kan utföras helt fristående men kan även kombineras med fler tjänster.

Kontakta oss för bokning och mer information.

Kroppssammansättningsanalys

Gör en fullständig kroppsscanning med vår Accuniq våg! Du får reda på hur stor del av din kropp som består av muskler respektive fett och vatten. Du får bland annat ett värde på hur många kalorier per dag du behöver för att upprätthålla din nuvarande kroppssammansättning och får även en fysisk ålder uppskattad – och mycket mer. Ett mycket bra verktyg för dig som är beredd att göra en ordentlig livsstilsförändring och vill ha ett värde att utgå från – följa upp med.

Kontakta oss för bokning och mer information.