PALMER FRISKVÅRD

På Palmer Friskvård får du personlig träning och behandlingar utöver det vanliga. Utifrån vårt helhetsperspektiv har du alla förutsättningarna att nå dina mål. Hos oss jobbar alla terapeuter och personliga tränare tillsammans för att du som kund ska få just den hjälp som du behöver. Med vårt personliga engagemang och vår kompetens skapar vi de bästa förutsättningarna för dig att lyckas.

Hos oss tränar du alltid tillsammans med en personlig tränare som med sin stora kompetens och erfarenhet hjälper dig att utmana dig själv och ta dig mot dina mål.

Att träna med en PT ger dig en effektiv, varierande, rolig och framförallt säker träning. Vi anpassar ditt träningspass efter dina förutsättningar och mål med träningen.

På Palmer Friskvård arbetar vi alla som ett team vilket gör att du har de bästa förutsättningarna att lyckas.

Som ny kund får du en kostnadsfri konsultation där vi får en möjlighet att träffas personligen och presentera vad vi kan erbjuda dig samt visa dig runt i våra lokaler. När du bestämt dig för att börja träna hos oss bokar vi in ditt första PT-tillfälle. Tillsammans med din PT pratar ni igenom mål och upplägg samt gör en kroppssammansättningsanalys och ett konditions- och fystest.

Du har en ansvarig PT men då vi alla samarbetar rekommenderar vi dig att tränar med några olika för en ännu större variation och möjlighet att få de tider du önskar.

Vi har även kompetens att träna med specifikt inriktning som bland annat barn och gravida. Kontakta oss för mer information.

Som träningskund hos Palmer Friskvård har du alltid din personliga tränare, enskild träningsbox, gratis wi-fi samt följande förmåner:


Våra medlemsrabatter gäller för dig med aktivt PT-kort eller gruppträningskort och kan ej kombineras med andra erbjudande.

Ett klipp till många tjänster

Du som har ett 60 min PT kort har möjlighet att byta ett klipp mot följande tjänster:

  • KOSTRÅDGIVNING
  • LIVSSTILSCOACHING
  • MASSAGE (55 min)

Det finns även möjlighet att beställa en proteinsmoothie efter träningspasset och att alltid ha rena träningskläder på plats.

Från och med januari 2019 ingår det en Livsstilsanalys med FIRSTBEAT i våra 25- och 50-kort PT 60 min (värde 1000 kr).

 

BOKA TID

Vår gruppträning är för dig som vill ha det personliga stödet av en tränare som coachar och pushar dig – men samtidigt älskar att träna tillsammans med andra för att känna gruppens energi. Vi tränar i mindre grupper om max 10–15 personer för att säkerställa att varje deltagare ska få ut det mesta av varje pass.

Alla våra tränare är personliga tränare och/eller utbildade gruppträningsinstruktörer med stor erfarenhet av att coacha och leda både grupper och individer till utveckling och framgång.

Våra pass

Om du köper ett terminskort till något av följande pass får du 10% rabatt på övriga termins- och klippkort. 5- och 10-korten är giltiga på samtliga pass.  Samtliga pass (som ej är fullsatta) har man möjlighet att prova på en gång gratis. För anmälan till respektive pass, även prova-på-pass, kontakta ansvarig instruktör. När du köper ett terminskort bokar vi in dig på samtliga pass för terminen. Viktigt är att du avbokar passen du inte kan gå på så att någon annan har möjlighet att få din plats. Bokning av enskilda pass samt avbokning sker via hemsidan under BOKA.

Avbokning av gruppträningspass skall ske senast 4 timmar innan passet startar. För dig som har klippkort dras ett klipp om passet inte avbokas i tid.

 

Höstens pass

Terminsstart v.36
Observera att YOGA MIX måndag och STARK KVINNA 65+ redan är fullsatta!

STARK

Termin: 4/9-21/12

Ett funktionellt, roligt och utmanade pass där vi bland annat använder kettlebells, skivstänger, TRX och kroppens egen vikt som motstånd. Passet är anpassningsbart så att det blir utmanande för dig oavsett träningsbakgrund. Inget pass är det andra likt.

Onsdagar kl.18-19

Lördagar kl.10-11

Instruktörer: Marcus (onsdagar) marcus@palmerfriskvard.se, Rasmus (lördagar) rasmus@palmerfriskvard.se

 

 

 

CORE STARK

Termin: 5/9-19/12

Ett pass med varierat upplägg där vi tränar igenom hela kroppen men har störst fokus på att stärka mage, rygg och hållningsmuskulaturen. Vi jobbar framförallt med  funktionella styrkeövningar där svårighetsgraden går att anpassa till alla nivåer. Utöver en starkare kropp får du bättre balans, motorik, koordination, kroppskontroll och uthållighet.

Torsdagar kl.17:15-18:00

Instruktör: Elin Sämfors elin@palmerfriskvard.se 

 

 

 

RÖRLIGHET  Nytt pass!

Termin: 2/9-16/12

Känner du dig stel?
Behöver du stretching som en del av din rehabilitering efter skada?
Arbetar du mycket stillasittande eller under annan hård/monoton belastning?
Behöver du mer rörlighet till den träning du utför för att kunna upprätthålla god teknik?
Har du svårt att få till stretching på egen hand?

Om du svarat ja på något av ovanstående kan det vara en god idé att prova höstens nya stretchpass! Alla kan delta, övningarna anpassas.

Måndagar kl.16:30-17:15

Instruktör: Linn Dorén linn@palmerfriskvard.se

 

 

 

YOGA MIX

Termin: 2/9-19/12

Klassen bjuder på en härlig variation av flow, funktionell styrka, balans och stretch. Varje pass avslutas med avslappningsövningar och återhämtning för att minska stress och mentala spänningar. Alla kan vara med! Övningarna anpassas efter både dagsform och träningserfarenhet. Väl investerad tid att unna sig själv och ett bra komplement till annan träning. 

Måndagar kl.17:45-19:15 (90 min) OBS! Måndagspasset är fullt

Torsdagar kl.18.00-19:30 (90 min) 

Instruktörer: Linn Dorén (måndagar) linn@palmerfriskvard.se, Jeanette Levin (torsdagar) jeanette.levin@palmerfriskvard.se

 

 

 

YINYOGA Nytt pass!

Termin: 4/9-18/12

Ett yinyogapass är meditativt och mycket avslappnande för både kropp och sinne. Hit är du välkommen utan krav på prestation. Det är ett mycket kraftfullt komplement till annan fysisk träning som exemplevis styrketräning, löpning och mer dynaminsk yoga.

Under ett pass utförs yogaställningarna sittandes och liggandes. Positionerna är enkla och vi stannar flera minuter i varje position. Samtidigt får vi tillfälle att praktisera medveten närvaro i stunden. Yinyoga mjukar upp bindväven/fascia som omsluter muskler och organ i våra kroppar samt fokuserar på stimulans av ligament och inre organ.

Yinyoga passar i princip alla, särskilt effektiv är den mot stelhet, ryggvärk, nack- och/eller knäproblem samt vid en stressad och prestationskrävande livsstil.

Onsdagar kl.7.00 – 8.00

Instruktör: Jeanette Levin jeanette.levin@palmerfriskvard.se

 

 

 

STARK KVINNA 65+    OBS! Passet är fullt

Termin: 3/9-19/12

En gemensam uppvärmning väcker såväl kropp som rörelseglädje. Tisdagens pass håller fokus på balans och rörlighet medan torsdagen är inriktad på puls och styrka. Passen har en bra variation av övningar som anpassas efter deltagarnas erfarenhet och dagsform. Målet är att bygga upp kroppen på alla plan vilket resulterar till en bättre hälsa och en vardag fylld av mer välbefinnande och energi!

Tisdagar (Rörlighet & balans) kl.8.45-9.45 

Torsdagar (Puls & styrka) kl.8.45-9.45

Instruktör: Linn Dorén linn@palmerfriskvard.se 

 

 

 

STARK  BASIC 65+

Termin: 3/9-17/12

Stark Basic 65+ är ett pass för dig som vill komma igång med träningen efter ett längre uppehåll, kanske pga. skada/sjukdom, eller att du aldrig har tränat förut. Ett grundläggande pass för att stärka både kropp och knopp. Vi varierar passen med fokus på att öka din balans, rörlighet och styrka. Målet är att bygga upp hela kroppen, ge dig ett ökat välbefinnande och mer energi. En bättre hälsa helt enkelt!

Tisdagar kl.10.30 – 11.30

Instruktör: Linda Wolland linda@palmerfriskvard.se

 

 

Våra naprapater har lång erfarenhet av att diagnostisera, behandla och rehabilitera smärta och funktionella besvär i rygg, leder och muskler. De jobbar både med klassiska verktyg som massage och olika manipulations- och mobiliseringstekniker men också med stötvågsbehandling och dry needling.

Vår målsättning är att hitta orsaken till dina besvär för att sedan vidta rätt åtgärder.

Naprapaten behandlar till exempel ryggskott/ryggont, spänningshuvudvärk, migrän, nackspärr, axelsmärta, tennisarmbåge, ischias med mera. En behandling hos oss kompletteras alltid med råd om träning och ergonomi.

Naprapaterna hos Palmer Friskvård är godkända och legitimerade av Socialstyrelsen. Palmer Friskvård samarbetar med flera försäkringsbolag  för att kunna förse kunder med privata sjukvårdsförsäkringar med naprapat behandlingar. Vår klinik drivs privat och därför gäller inte högkostnadsskyddet här.

BOKA TID

En fysioterapeut (sjukgymnast) har gedigen kunskap och kompetens att hjälpa människor stärka sin hälsa, rehabilitera skador och förebygga livsstilsrelaterade sjukdomar.

Vår fysioterapeut Tobias Lundgren är specialiserad mot skulder- och axelskador men jobbar med hela kroppen i syfte att få kunder smärtfria och med optimalt rörelsemönster. Fokus ligger alltid på att behandla orsak och inte bara symtom. Precis som våra naprapater så jobbar Tobias även med stötvågsbehandling, en behandlingsmetod med bevisad effekt på en mängd skador och besvär i kroppens senor och muskler.

Tobias jobbar också med svenska landslaget i gymnastik samt ett flertal klubbar inom simning, kampsport, tennis och kastidrotter. Han har jobbat väldigt mycket mot optimal funktion och smärtfrihet vid styrketräning och crossfit.

Palmer Friskvård samarbetar med flera försäkringsbolag för att kunna förse kunder med privata sjukvårdsförsäkringar med fysioterapeutiska behandlingar. Vår klinik drivs privat och därför gäller inte högkostnadsskyddet här.

BOKA TID

Vi hjälper dig som vill komma tillbaka efter en skada.

Våra uppdragsgivare är privatpersoner, företag och försäkringsbolag.

Vi gör en undersökning, bedömer situationen och lägger sedan upp ett individuellt träningsprogram. Längden på rehabiliteringen avgörs av den diagnos och bedömning som naprapaten eller sjukgymnasten gör.

Rehabiliteringen inleds med specifika tester för att kunna mäta framsteg och följs upp under rehabiliteringsperioden för att ligga till grund för en rehabiliteringsrapport.

Här kan du läsa mer om vilka försäkringsbolag vi samarbetar med och hur det fungerar.

Kontakta oss för bokning och mer information.

Massören behandlar, förebygger och motverkar muskelspänningar som annars kan orsaka skador eller smärta. Massören mjukar upp och lösgör stela muskler och triggerpunkter.

Läs mer om vår olika massagebehandlingar på Oasen.

Läs mer om Massage på jobbet under våra företagstjänster.

BOKA TID

Vår dietister och kostrådgivare ger individuella råd som passar just dig och det du vill uppnå. Vår utgångspunkt är hur du som individ fungerar och vi anpassar behandlingen efter just detta. Varje människa är unik, har olika förutsättningar och kräver individuellt bemötande för att lyckas.

Vi tror på det goda värdet av långsiktighet i kostrådgivningen och hjälper dig hela vägen tills du hittat en kosthållning och nya vanor för ett livslångt resultat. Vi finns här för att stötta, vägleda och inspirera dig under din resa.

Ibland kan det finnas mer än en bakomliggande orsak till att man inte får det resultat man önskar. Det unika med att komma till oss är att vi alla samarbetar och tillsammans skräddarsyr ett upplägg för dig så att du ska uppnå dina mål.

Hos våra kostrådgivare och dietister kan du bland annat få hjälp med kost vid IBS, allergier och specialkost, Idrottsnutrition, Viktminskning, Kost för diabetiker, Autoimmun kost och FODMAP.

Palmer Friskvård samarbetar med flera försäkringsbolag för att kunna förse kunder med privata sjukvårdsförsäkringar med kostrelaterad rådgivning. Vår klinik drivs privat och därför gäller inte högkostnadsskyddet här.

Kontakta oss för bokning och mer information.

 

På KBT-samtal kan du tex. få hjälp med sömnproblem, stressproblematik och aktivitetsbalans, lättare depressiva besvär och ångest.

Om du är tveksam på om KBT-samtal är rätt för dig får du gärna kontakta oss via mejl.

Vi coachar dig kring frågor om livsstil, karriär och balansen mellan privatliv och yrkesliv.

Sueda, som är utbildad socionom med vidareutbildning inom MI (motiverande samtal) och vägledning, har i flera år arbetat med människor som befunnit sig i olika situationer och skeden i livet, där samtal har varit ett centralt verktyg. Med Sueda kan du ta upp frågor kring livsstil, motivation, balans mellan privatliv och yrkesliv, karriärval, med mera. För henne är det viktigt att det finns ett helhetstänk och att samtalen utgår utifrån vad personen vill uppnå och vart personen befinner sig.

Kontakta oss för tidsbokning och mer information.

Genom att göra en livsstilsanalys med mätinstrumentet Firstbeat kan du mäta balansen mellan stress och återhämtning. Ett bra verktyg för att kunna balansera arbete, fritid, träning och sömn på ett optimalt sätt.

SÅ GÅR DET TILL

Livsstilsanalysen består av en avancerad hjärtfrekvensmätning. Den genomförs genom att du fäster ett litet mätinstrument på din kropp som du sedan har på under tre dygn. (Förslagsvis en helgdag och två arbetsdagar.) Mätningen sker både under arbetstid, fritid och på natten. Genom hjärtfrekvensen och dess variabilitet (HRV) kan man sedan tolka olika fysiologiska tillstånd under dessa dygn. Om du även utför en sammanhängande rask promenad på 30 min gör systemet ett automatiskt konditionstest av din syreupptagningsförmåga.

Efter mätningen får du en personlig genomgång som ger dig insikt och förståelse hur just din kropp fungerar fysiologiskt. Testet har visat sig ge en väldigt hög motivationsfaktor att genomföra livsstilsförbättringar.

Firstbeat kan utföras helt fristående men kan även kombineras med fler tjänster.

Från och med januari 2019 ingår en mätning med Firstbeat när du köper ett 25- eller 50-kort PT 60 min.

Kontakta oss för bokning och mer information.

Kroppssammansättningsanalys

Gör en fullständig kroppsscanning med vår Accuniq våg! Du får reda på hur stor del av din kropp som består av muskler respektive fett och vatten. Du får bland annat ett värde på hur många kalorier per dag du behöver äta för att upprätthålla din nuvarande kropp och får även en fysisk ålder uppskattad – och mycket mer. Ett mycket bra verktyg för dig som är beredd att göra en ordentlig livsstilsförändring och vill ha ett värde att utgå från – följa upp med.

Kontakta oss för bokning och mer information.

Hos oss tränar du alltid tillsammans med en personlig tränare som med sin stora kompetens och erfarenhet hjälper dig att utmana dig själv och ta dig mot dina mål.

Att träna med en PT ger dig en effektiv, varierande, rolig och framförallt säker träning. Vi anpassar ditt träningspass efter dina förutsättningar och mål med träningen.

På Palmer Friskvård arbetar vi alla som ett team vilket gör att du har de bästa förutsättningarna att lyckas.

Som ny kund får du en kostnadsfri konsultation där vi får en möjlighet att träffas personligen och presentera vad vi kan erbjuda dig samt visa dig runt i våra lokaler. När du bestämt dig för att börja träna hos oss bokar vi in ditt första PT-tillfälle. Tillsammans med din PT pratar ni igenom mål och upplägg samt gör en kroppssammansättningsanalys och ett konditions- och fystest.

Du har en ansvarig PT men då vi alla samarbetar rekommenderar vi dig att tränar med några olika för en ännu större variation och möjlighet att få de tider du önskar.

Vi har även kompetens att träna med specifikt inriktning som bland annat barn och gravida. Kontakta oss för mer information.

Som träningskund hos Palmer Friskvård har du alltid din personliga tränare, enskild träningsbox, gratis wi-fi samt följande förmåner:


Våra medlemsrabatter gäller för dig med aktivt PT-kort eller gruppträningskort och kan ej kombineras med andra erbjudande.

Ett klipp till många tjänster

Du som har ett 60 min PT kort har möjlighet att byta ett klipp mot följande tjänster:

  • KOSTRÅDGIVNING
  • LIVSSTILSCOACHING
  • MASSAGE (55 min)

Det finns även möjlighet att beställa en proteinsmoothie efter träningspasset och att alltid ha rena träningskläder på plats.

Från och med januari 2019 ingår det en Livsstilsanalys med FIRSTBEAT i våra 25- och 50-kort PT 60 min (värde 1000 kr).

 

BOKA TID

Vår gruppträning är för dig som vill ha det personliga stödet av en tränare som coachar och pushar dig – men samtidigt älskar att träna tillsammans med andra för att känna gruppens energi. Vi tränar i mindre grupper om max 10–15 personer för att säkerställa att varje deltagare ska få ut det mesta av varje pass.

Alla våra tränare är personliga tränare och/eller utbildade gruppträningsinstruktörer med stor erfarenhet av att coacha och leda både grupper och individer till utveckling och framgång.

Våra pass

Om du köper ett terminskort till något av följande pass får du 10% rabatt på övriga termins- och klippkort. 5- och 10-korten är giltiga på samtliga pass.  Samtliga pass (som ej är fullsatta) har man möjlighet att prova på en gång gratis. För anmälan till respektive pass, även prova-på-pass, kontakta ansvarig instruktör. När du köper ett terminskort bokar vi in dig på samtliga pass för terminen. Viktigt är att du avbokar passen du inte kan gå på så att någon annan har möjlighet att få din plats. Bokning av enskilda pass samt avbokning sker via hemsidan under BOKA.

Avbokning av gruppträningspass skall ske senast 4 timmar innan passet startar. För dig som har klippkort dras ett klipp om passet inte avbokas i tid.

 

Höstens pass

Terminsstart v.36
Observera att YOGA MIX måndag och STARK KVINNA 65+ redan är fullsatta!

STARK

Termin: 4/9-21/12

Ett funktionellt, roligt och utmanade pass där vi bland annat använder kettlebells, skivstänger, TRX och kroppens egen vikt som motstånd. Passet är anpassningsbart så att det blir utmanande för dig oavsett träningsbakgrund. Inget pass är det andra likt.

Onsdagar kl.18-19

Lördagar kl.10-11

Instruktörer: Marcus (onsdagar) marcus@palmerfriskvard.se, Rasmus (lördagar) rasmus@palmerfriskvard.se

 

 

 

CORE STARK

Termin: 5/9-19/12

Ett pass med varierat upplägg där vi tränar igenom hela kroppen men har störst fokus på att stärka mage, rygg och hållningsmuskulaturen. Vi jobbar framförallt med  funktionella styrkeövningar där svårighetsgraden går att anpassa till alla nivåer. Utöver en starkare kropp får du bättre balans, motorik, koordination, kroppskontroll och uthållighet.

Torsdagar kl.17:15-18:00

Instruktör: Elin Sämfors elin@palmerfriskvard.se 

 

 

 

RÖRLIGHET  Nytt pass!

Termin: 2/9-16/12

Känner du dig stel?
Behöver du stretching som en del av din rehabilitering efter skada?
Arbetar du mycket stillasittande eller under annan hård/monoton belastning?
Behöver du mer rörlighet till den träning du utför för att kunna upprätthålla god teknik?
Har du svårt att få till stretching på egen hand?

Om du svarat ja på något av ovanstående kan det vara en god idé att prova höstens nya stretchpass! Alla kan delta, övningarna anpassas.

Måndagar kl.16:30-17:15

Instruktör: Linn Dorén linn@palmerfriskvard.se

 

 

 

YOGA MIX

Termin: 2/9-19/12

Klassen bjuder på en härlig variation av flow, funktionell styrka, balans och stretch. Varje pass avslutas med avslappningsövningar och återhämtning för att minska stress och mentala spänningar. Alla kan vara med! Övningarna anpassas efter både dagsform och träningserfarenhet. Väl investerad tid att unna sig själv och ett bra komplement till annan träning. 

Måndagar kl.17:45-19:15 (90 min) OBS! Måndagspasset är fullt

Torsdagar kl.18.00-19:30 (90 min) 

Instruktörer: Linn Dorén (måndagar) linn@palmerfriskvard.se, Jeanette Levin (torsdagar) jeanette.levin@palmerfriskvard.se

 

 

 

YINYOGA Nytt pass!

Termin: 4/9-18/12

Ett yinyogapass är meditativt och mycket avslappnande för både kropp och sinne. Hit är du välkommen utan krav på prestation. Det är ett mycket kraftfullt komplement till annan fysisk träning som exemplevis styrketräning, löpning och mer dynaminsk yoga.

Under ett pass utförs yogaställningarna sittandes och liggandes. Positionerna är enkla och vi stannar flera minuter i varje position. Samtidigt får vi tillfälle att praktisera medveten närvaro i stunden. Yinyoga mjukar upp bindväven/fascia som omsluter muskler och organ i våra kroppar samt fokuserar på stimulans av ligament och inre organ.

Yinyoga passar i princip alla, särskilt effektiv är den mot stelhet, ryggvärk, nack- och/eller knäproblem samt vid en stressad och prestationskrävande livsstil.

Onsdagar kl.7.00 – 8.00

Instruktör: Jeanette Levin jeanette.levin@palmerfriskvard.se

 

 

 

STARK KVINNA 65+    OBS! Passet är fullt

Termin: 3/9-19/12

En gemensam uppvärmning väcker såväl kropp som rörelseglädje. Tisdagens pass håller fokus på balans och rörlighet medan torsdagen är inriktad på puls och styrka. Passen har en bra variation av övningar som anpassas efter deltagarnas erfarenhet och dagsform. Målet är att bygga upp kroppen på alla plan vilket resulterar till en bättre hälsa och en vardag fylld av mer välbefinnande och energi!

Tisdagar (Rörlighet & balans) kl.8.45-9.45 

Torsdagar (Puls & styrka) kl.8.45-9.45

Instruktör: Linn Dorén linn@palmerfriskvard.se 

 

 

 

STARK  BASIC 65+

Termin: 3/9-17/12

Stark Basic 65+ är ett pass för dig som vill komma igång med träningen efter ett längre uppehåll, kanske pga. skada/sjukdom, eller att du aldrig har tränat förut. Ett grundläggande pass för att stärka både kropp och knopp. Vi varierar passen med fokus på att öka din balans, rörlighet och styrka. Målet är att bygga upp hela kroppen, ge dig ett ökat välbefinnande och mer energi. En bättre hälsa helt enkelt!

Tisdagar kl.10.30 – 11.30

Instruktör: Linda Wolland linda@palmerfriskvard.se

 

 

Våra naprapater har lång erfarenhet av att diagnostisera, behandla och rehabilitera smärta och funktionella besvär i rygg, leder och muskler. De jobbar både med klassiska verktyg som massage och olika manipulations- och mobiliseringstekniker men också med stötvågsbehandling och dry needling.

Vår målsättning är att hitta orsaken till dina besvär för att sedan vidta rätt åtgärder.

Naprapaten behandlar till exempel ryggskott/ryggont, spänningshuvudvärk, migrän, nackspärr, axelsmärta, tennisarmbåge, ischias med mera. En behandling hos oss kompletteras alltid med råd om träning och ergonomi.

Naprapaterna hos Palmer Friskvård är godkända och legitimerade av Socialstyrelsen. Palmer Friskvård samarbetar med flera försäkringsbolag  för att kunna förse kunder med privata sjukvårdsförsäkringar med naprapat behandlingar. Vår klinik drivs privat och därför gäller inte högkostnadsskyddet här.

BOKA TID

En fysioterapeut (sjukgymnast) har gedigen kunskap och kompetens att hjälpa människor stärka sin hälsa, rehabilitera skador och förebygga livsstilsrelaterade sjukdomar.

Vår fysioterapeut Tobias Lundgren är specialiserad mot skulder- och axelskador men jobbar med hela kroppen i syfte att få kunder smärtfria och med optimalt rörelsemönster. Fokus ligger alltid på att behandla orsak och inte bara symtom. Precis som våra naprapater så jobbar Tobias även med stötvågsbehandling, en behandlingsmetod med bevisad effekt på en mängd skador och besvär i kroppens senor och muskler.

Tobias jobbar också med svenska landslaget i gymnastik samt ett flertal klubbar inom simning, kampsport, tennis och kastidrotter. Han har jobbat väldigt mycket mot optimal funktion och smärtfrihet vid styrketräning och crossfit.

Palmer Friskvård samarbetar med flera försäkringsbolag för att kunna förse kunder med privata sjukvårdsförsäkringar med fysioterapeutiska behandlingar. Vår klinik drivs privat och därför gäller inte högkostnadsskyddet här.

BOKA TID

Vi hjälper dig som vill komma tillbaka efter en skada.

Våra uppdragsgivare är privatpersoner, företag och försäkringsbolag.

Vi gör en undersökning, bedömer situationen och lägger sedan upp ett individuellt träningsprogram. Längden på rehabiliteringen avgörs av den diagnos och bedömning som naprapaten eller sjukgymnasten gör.

Rehabiliteringen inleds med specifika tester för att kunna mäta framsteg och följs upp under rehabiliteringsperioden för att ligga till grund för en rehabiliteringsrapport.

Här kan du läsa mer om vilka försäkringsbolag vi samarbetar med och hur det fungerar.

Kontakta oss för bokning och mer information.

Massören behandlar, förebygger och motverkar muskelspänningar som annars kan orsaka skador eller smärta. Massören mjukar upp och lösgör stela muskler och triggerpunkter.

Läs mer om vår olika massagebehandlingar på Oasen.

Läs mer om Massage på jobbet under våra företagstjänster.

BOKA TID

Vår dietister och kostrådgivare ger individuella råd som passar just dig och det du vill uppnå. Vår utgångspunkt är hur du som individ fungerar och vi anpassar behandlingen efter just detta. Varje människa är unik, har olika förutsättningar och kräver individuellt bemötande för att lyckas.

Vi tror på det goda värdet av långsiktighet i kostrådgivningen och hjälper dig hela vägen tills du hittat en kosthållning och nya vanor för ett livslångt resultat. Vi finns här för att stötta, vägleda och inspirera dig under din resa.

Ibland kan det finnas mer än en bakomliggande orsak till att man inte får det resultat man önskar. Det unika med att komma till oss är att vi alla samarbetar och tillsammans skräddarsyr ett upplägg för dig så att du ska uppnå dina mål.

Hos våra kostrådgivare och dietister kan du bland annat få hjälp med kost vid IBS, allergier och specialkost, Idrottsnutrition, Viktminskning, Kost för diabetiker, Autoimmun kost och FODMAP.

Palmer Friskvård samarbetar med flera försäkringsbolag för att kunna förse kunder med privata sjukvårdsförsäkringar med kostrelaterad rådgivning. Vår klinik drivs privat och därför gäller inte högkostnadsskyddet här.

Kontakta oss för bokning och mer information.

 

På KBT-samtal kan du tex. få hjälp med sömnproblem, stressproblematik och aktivitetsbalans, lättare depressiva besvär och ångest.

Om du är tveksam på om KBT-samtal är rätt för dig får du gärna kontakta oss via mejl.

Vi coachar dig kring frågor om livsstil, karriär och balansen mellan privatliv och yrkesliv.

Sueda, som är utbildad socionom med vidareutbildning inom MI (motiverande samtal) och vägledning, har i flera år arbetat med människor som befunnit sig i olika situationer och skeden i livet, där samtal har varit ett centralt verktyg. Med Sueda kan du ta upp frågor kring livsstil, motivation, balans mellan privatliv och yrkesliv, karriärval, med mera. För henne är det viktigt att det finns ett helhetstänk och att samtalen utgår utifrån vad personen vill uppnå och vart personen befinner sig.

Kontakta oss för tidsbokning och mer information.

Genom att göra en livsstilsanalys med mätinstrumentet Firstbeat kan du mäta balansen mellan stress och återhämtning. Ett bra verktyg för att kunna balansera arbete, fritid, träning och sömn på ett optimalt sätt.

SÅ GÅR DET TILL

Livsstilsanalysen består av en avancerad hjärtfrekvensmätning. Den genomförs genom att du fäster ett litet mätinstrument på din kropp som du sedan har på under tre dygn. (Förslagsvis en helgdag och två arbetsdagar.) Mätningen sker både under arbetstid, fritid och på natten. Genom hjärtfrekvensen och dess variabilitet (HRV) kan man sedan tolka olika fysiologiska tillstånd under dessa dygn. Om du även utför en sammanhängande rask promenad på 30 min gör systemet ett automatiskt konditionstest av din syreupptagningsförmåga.

Efter mätningen får du en personlig genomgång som ger dig insikt och förståelse hur just din kropp fungerar fysiologiskt. Testet har visat sig ge en väldigt hög motivationsfaktor att genomföra livsstilsförbättringar.

Firstbeat kan utföras helt fristående men kan även kombineras med fler tjänster.

Från och med januari 2019 ingår en mätning med Firstbeat när du köper ett 25- eller 50-kort PT 60 min.

Kontakta oss för bokning och mer information.

Kroppssammansättningsanalys

Gör en fullständig kroppsscanning med vår Accuniq våg! Du får reda på hur stor del av din kropp som består av muskler respektive fett och vatten. Du får bland annat ett värde på hur många kalorier per dag du behöver äta för att upprätthålla din nuvarande kropp och får även en fysisk ålder uppskattad – och mycket mer. Ett mycket bra verktyg för dig som är beredd att göra en ordentlig livsstilsförändring och vill ha ett värde att utgå från – följa upp med.

Kontakta oss för bokning och mer information.