GRUPPTRÄNING

Vår gruppträning är för dig som vill ha det personliga stödet av en tränare som coachar och pushar dig – men samtidigt älskar att träna tillsammans med andra för att känna gruppens energi. Vi tränar i mindre grupper för att säkerställa att varje deltagare ska få ut det mesta av varje pass.

Alla våra tränare är personliga tränare och/eller utbildade gruppträningsinstruktörer med stor erfarenhet av att coacha och leda både grupper och individer till utveckling och framgång.

Våra gruppklasser och kurser

Lilla Pilatesstudion har blivit en del av Palmer Friskvård och har många nya, spännande klasser att erbjuda. Under hösten kör vi fem klasser utomhus i vår härliga trädgård samt sex klasser inomhus i mindre grupper.

Som ny gruppträningskund kan du köpa ett prova-på-klippkort, som ger dig möjlighet att gå obegränsat antal gånger på samtliga öppna klasser under två veckor.

ÖPPNA KLASSER

Så använder du dina klipp
För att göra det bättre för dig gäller nu klippkort för samtliga öppna klasser. Klippkorten kan användas till samtliga klasser och finns som 10-, 20- och 40-klipp*. Klippkorten är giltiga i 6 månader från första bokningen. Kom ihåg att checka-in dig i receptionen (i iPaden) innan klassen startar (alternativt meddela instruktören om du inte vill gå in).

*Vid 55/60 min pass dras 2 klipp, vid 90 min pass dras 3 klipp (fr.o.m september 2020 dras 3 klipp även för REFORMER 55 min). Seniorer (65+) har 20% rabatt på gruppträningsklippkort.

Bokning & Avbokning
För gruppträningen använder vi oss av ett bokningssystem som heter MINDBODY. Du skapar en inloggning via BOKA GRUPPTRÄNING. Här kan du köpa klippkort och kurser, boka och avboka dina klasser mm.

Alla klasser kan bokas ända fram till starttid. Avbokning av gruppträningspass skall ske senast 6 timmar innan passet startar. Klasser som inte avbokas i tid debiteras.

(Detta bokningssystem har även en app som gör det enklare för dig som kund att köpa klippkort, boka/avboka klasser, sätta upp dig på reservlista och se hur många klipp du har kvar.) 

Förmåner
Alla gruppträningskunder har 10% rabatt på behandlingar hos naprapat och sjukgymnast, 5% rabatt på massagebehandlingar (ej klippkort) samt tillgång till kallt och rumstempererat vatten från automaten vid omklädningsrummen.

KURSER

Anmälan & Villkor
En anmälan till våra kurser är bindande och avgiften betalas endast tillbaka mot uppvisande av läkarintyg. Avgiften gäller endast för den kurs, med specifikt startdatum, som du anmält dig till och missade kurstillfällen kan inte föras över till kommande kurser eller användas för öppna klasser.

ÖPPNA KLASSER

FLEX & FLÅS

Ett pass helt utan redskap där vi med hjälp av kroppsvikten fokuserar på flås, plyometrisk träning (explosivitet) och flexibilitet.

Passet kommer utgå från Palmer Friskvårds trädgård.
Här gäller kläder efter väder då passet hålls utomhus i alla väder!

Alla fullt friska är välkomna.

Max antal deltagare:20 per klass

Instruktör:Christoffer

Längd:60 min (2 klipp)

Dag:Måndagar

Tid:17.30

FUNKTIONELLT STARK

Ett styrkepass utan flås för dig som vill bli stark i hela kroppen. Här jobbar vi med hantlar, medicinbollar och kettlebells, ofta en sida/en arm/ett ben i taget, för att på så sätt hitta och stärka balans och svagheter.

Kläder efter väder!* Alla (fullt friska) är välkomna!

I den mån vädret tillåter kommer vi hålla passet utomhus. 

 

*Vid oväder finns möjligheten att träna inomhus. Då gäller max antal 10 pers.

Max deltagare:15 per klass

Instruktör:Åsa

Längd:55 min (2 klipp)

Dag:Tisdagar

Tid:17.00 Fr.o.m v.45 - Ny tid 18.00

STARK

Ett funktionellt, roligt och utmanade pass där vi bland annat använder olika redskap och kroppens egen vikt som motstånd. Passet är anpassningsbart så att det blir utmanande för dig oavsett träningsbakgrund. Inget pass är det andra likt.

Så länge vädret tillåter kommer vi hålla passet utomhus* så ”kläder efter väder!”

Alla (fullt friska) är välkomna!

 

*Vid oväder finns möjligheten att träna inomhus. Då gäller max antal 10 pers.

Max antal deltagare:15 per klass

Instruktör:Marcus, Rasmus

Längd:55 min (2 klipp)

Dag:Onsdagar & Lördagar

Tid:18.00 (ons) 10.00 (lör)

SENIOR UTE

Härlig utomhusträning för alla seniorer!

Vi kör träning utomhus* för alla seniorer som vill fortsätta sin träning trots rådande omständigheter. Alla kan vara med då var och en anpassar övningarna efter sin egen förmåga.

Ta på dig rörliga kläder efter väder så tränar vi tillsammans för en starkare hälsa!

Alla (fullt friska) är välkomna!

 

*Vid oväder finns möjligheten att träna inomhus. Då gäller max antal 8 pers.

Max antal deltagare:10 per klass

Instruktör:Linn

Längd:55 min (2 klipp)

Dag:Tisdagar & Torsdagar

Tid:08.45

YOGA MIX

Klassen bjuder på en härlig variation av flow, funktionell styrka, balans och stretch. 

Varje pass avslutas med avslappningsövningar och återhämtning för att minska stress och mentala spänningar. Alla kan vara med! 

Övningarna anpassas efter både dagsform och träningserfarenhet. 

Väl investerad tid att unna sig själv och ett bra komplement till annan träning.

Medtag egen matta.

Alla (fullt friska) är välkomna!

Max antal deltagare:7 per klass

Instruktör:Linn, Jeanette

Längd:90 min (3 klipp)

Dag:Måndagar & Torsdagar

Tid:17.45 (mån) 18.00 (tors)

YINYOGA

Ett yinyogapass är meditativt och mycket avslappnande för både kropp och sinne. Hit är du välkommen utan krav på prestation. Det är ett mycket kraftfullt komplement till annan fysisk träning som exemplevis styrketräning, löpning och mer dynaminsk yoga.

Under ett pass utförs yogaställningarna sittandes och liggandes. Positionerna är enkla och vi stannar flera minuter i varje position. Samtidigt får vi tillfälle att praktisera medveten närvaro i stunden.

Yinyoga passar i princip alla, särskilt effektiv är den mot stelhet, ryggvärk, nack- och/eller knäproblem samt vid en stressad och prestationskrävande livsstil.

Max antal deltagare:7 per klass

Instruktör:Jeanette

Längd:60 min (2 klipp)

Dag:Onsdagar

Tid:07.45

GARUDA – Pilates/Yogamix

Garuda är en fusion av träningstekniker såsom pilates, yoga och tai chi som ger dig fokus, kraft och flexibilitet. Garuda har fått sitt namn efter en mytologisk fågel som skiftar form efter funktion. Övningarna utförs i ett flöde av rotationer och rörelse i tredimensionella plan, vi lär oss funktionen av varje rörelse och skapar ärliga och funktionella rörelsemönster.

Alla (fullt friska) är välkomna!

(Mirith pratar engelska men du kan prata svenska med henne)

Max antal deltagare:7 per klass

Instruktör:Mirith

Längd:55 min, 2 klipp

Dag:Onsdagar

Tid:18.00

Avvikelser:Startar v.36

PILATES REFORMER

Denna träning fokuserar på styrkeövningar med hjälp av pilatesmaskiner där motståndet från maskinens spiraler ger träningen snabba resultat. Genom maskinens så kallade jump board fås även en pulshöjande effekt och innebär därmed total träning av din kropp. 

Pilates Reformer utgör ett bra komplement till övriga klasser då motståndet i maskinen hjälper oss att lättare träna rätt muskler i varje övning.

Alla (fullt friska) är välkomna!

Max antal deltagare:5 per klass

Instruktör:Malin, Viktoria, Mirith

Längd:55 min (3 klipp)

Dag:Måndagar, Tisdagar, Onsdagar & Fredagar

Tid:12.00 (mån) 18.00 (tis) 17.00 (ons) 07.00 & 10.00 (fre)

Avvikelser:Startar v.36

PILATES MATWORK

Här tränar vi framför allt med den egna kroppen som motstånd och fokuserar på andning, hållning, styrka och smidighet. För att underlätta eller höja övningarnas svårighetsgrad arbetar vi ofta med olika redskap såsom flexband och bollar, vilket gör träningen mer spännande och utmanande. 

Matwork är ett otroligt bra sätt att bygga upp kroppens core-styrka.

Alla (fullt friska) är välkomna!

Max antal deltagare:7 per klass

Instruktör:Malin, Viktoria

Längd:55 min (2 klipp)

Dag:Måndagar, Torsdagar & Fredagar

Tid:18.00 (mån) 19.00 (tors) 12.00 (fre)

Avvikelser:Startar v.36

PILATES BARRE

I denna träning får du alla fördelar från både pilates och balett – kontroll, styrka och smidighet sammanlänkade i en funktionell träningsform. 

Denna träningsfusion utförs vid en stång i kombination med redskap och har växt sig otroligt populär då den jobbar och tonar allt från ben till överkropp. 

En garanterat utmanande träningsform!

Alla (fullt friska) är välkomna!

Max antal deltagare:5 per klass

Instruktör:Viktoria

Längd:55 min (2 klipp)

Dag:Torsdagar

Tid:18.00

Avvikelser:Startar v.36

PILATES RULLE & BOLL

Här alternerar vi varannan vecka mellan rulle- och bollklass. Båda fokuserar på balans och styrka men genom två olika redskap för att variera din träning. I rullklassen arbetar vi med den väldigt populära pilatesrullen för att bygga upp styrka och balans men adderar också massageövningar där vi bokstavligen rullar bort spänningar i kroppen. Varannan vecka jobbar vi sedan med den klassiska, stora pilatesbollen i spännande balans- och styrkeövningar.

Max antal deltagare:10 per klass

Tid:55 min (2 klipp)

Avvikelser:Inga planerade klasser under hösten

KURSER

Grundkurs Pilates Reformer

Här tränar du i reformern med motstånd av maskinens spiraler. Detta ger snabba träningsresultat och det är väldigt lätt att få kontakt med rätt muskler i alla övningar. Du lär dig hur maskinen fungerar och får dina personliga inställningar och är väl förberedd för våra öppna klasser i Pilates Reformer.

Träning i reformern är ett väldigt bra komplement till övriga klasser.

Alla fullt friska är välkomna!

Max antal deltagare:4 per grupp

Instruktörer:Viktoria, Mirith

Längd:55 min

Dag:Tisdag & Onsdag

Tid:19.00

Kursstart:3 & 4 november 2020 (6 veckor)

Grundkurs Pilates Matwork

I Pilates Matwork tränar vi framför allt med den egna kroppen som motstånd och fokuserar på andning, hållning, styrka och smidighet. För att underlätta eller höja svårighetsgraden i en övning används små redskap som t ex bollar och flexband. Efter denna kursen är du väl förberedd att delta på våra öppna klasser.

Matwork är ett väldigt bra sätt att bygga upp kroppens core-styrka.

Alla fullt friska är välkomna!

Max antal deltagare:8 per klass

Instruktör:Cecilia

Längd:55 min

Dag:Onsdagar

Tid:19.00

Kursstart:4 november (6 veckor)

Pris:1 150 kr

Springa – Lätt & ledigt

I denna kurs kommer du lära dig löpteknik som ger dig möjlighet att springa mer energieffektivt, vilket gör det lättare och förhoppningsvis roligare att springa.
Kursen innehåller olika övningar för att få bättre teknik, såsom kropps position, fotisättning, armrörelse, tempo etc.
Utomhus, kläder efter väder!

Max deltagare:16

Instruktör:Pär

Längd:60 min

Dag:Torsdagar

Tid:17.00

Kursstart:5 november (5 veckor)

Pris:850 kr

Grundkurs Mamma/baby Matwork

Som nybliven mamma behöver du varsam, rehabiliterande träning och återhämtning samt en mysig stund med din bebis där ni kan träffa andra mammor och bebisar. Under kursens gång hjälper vi dig att återfå kontakten med dina djupa muskler och arbetar mycket med stabilisering och energigivande rörelser.

Vi kan även hjälpa dig med vanliga problem som kvarstått eller uppstått efter graviditet, såsom delning av de raka magmusklerna, inkontinens och foglossning. Efter eventuellt kejsarsnitt kan du även få mer specifik träning samt rehabilitering för att läka ordentligt. Efter du har varit på efterkontroll hos din läkare finns det inget hinder att börja träna hos oss oavsett förlossningsform.

Våra tränare har specialistutbildning för säker träning när du är gravid eller nybliven mamma.

Max antal deltagare:8 mammor per grupp

Instruktör:Malin

Längd:55 min

Dag:Onsdagar

Tid:10.15

Kursstart:våren 2021

Grundkurs Senior Pilates Reformer

Denna kurs riktar sig till dig som befinner dig mitt i livet eller är 60+ och vill träna i en lugn och skön miljö tillsammans med likasinnade som tycker att det är viktigt att behålla den fysiska livskvaliteten. Att träna rätt och anpassa träningen efter sina förutsättningar är viktigt genom hela livet. Övningarna ska stärka kroppen samt ge smidighet och balans utan att slita på lederna, varför pilates är ett perfekt sätt att träna kroppen genom alla faser vi går genom i livet.

Max antal deltagare:5 per klass

Instruktör:Malin

Längd:55 min

Dag:Måndagar

Tid:11.00

Kursstart:våren 2021

SCHEMA

HÖSTENS SCHEMA

(31 augusti – 20 december)

ÖPPNA KLASSER

MÅNDAGAR

12.00 PILATES REFORMER 55 min – Malin (Lilla P)

17.30 FLEX & FLÅS UTE 60 min – Christoffer (Trädgården)

17.45 YOGA MIX 90 min – Linn (Lilla P)

18.00 PILATES MATWORK 55 min – Malin (Stora P)

TISDAGAR

08.45 SENIOR UTE 55 min – Linn (Trädgården)

18.00  FUNKTIONELLT STARK UTE 55 min – Åsa (Trädgården)

18.00 PILATES REFORMER 55 min –  Viktoria (Lilla P)

ONSDAGAR

07.45 YIN YOGA 60 min –  Jeanette (Lilla P)

17.00 GARUDA – PILATES/YOGA MIX 55 min –  Mirith (Lilla P)

18.00 PILATES REFORMER BOOST 55 min – Mirith (Lilla P)

18.00 STARK UTE 55 min – Marcus (Trädgården)

TORSDAGAR

08.45 SENIOR UTE 55 min – Linn (Trädgården)

18.00 YOGA MIX 90 min –  Jeanette (Lilla P)

18.00 PILATES BARRE 55 min – Viktoria (Stora P)

19.00 PILATES MATWORK 55 min – Viktoria (Stora P)

FREDAGAR

07.00 PILATES REFORMER 55 min –  Mirith (Lilla P)

10.00 PILATES REFORMER 55 min –  Malin (Lilla P)

12.00 PILATES MATWORK 55 min –  Malin (Lilla P)

LÖRDAGAR

10.00 STARK UTE 55 min –  Rasmus (Trädgården)

KURSER

TISDAGAR (3 dec – 8 dec)

16.15 MINDFULNESS 5 v.

19.00 GRUNDKURS – PILATES REFORMER6 v.

ONSDAGAR (4 nov – 9 dec)

19.00 GRUNDKURS – PILATES MATWORK6 v.

ONSDAGAR (4 nov – 9 dec)

19.00 GRUNDKURS – PILATES REFORMER6 v.

TORSDAGAR (5 nov – 3 dec)

17.00 SPRINGA – LÄTT & LEDIGT5 v.