GRUPPTRÄNING

Vår gruppträning är för dig som vill ha det personliga stödet av en tränare som coachar och pushar dig – men samtidigt älskar att träna tillsammans med andra för att känna gruppens energi. Vi tränar i mindre grupper för att säkerställa att varje deltagare ska få ut det mesta av varje pass.

Under rådande omständigheter har vi minskat på antalet deltagare på klasserna samt håller en del av klasserna utomhus så länge vädret tillåter, allt för att du ska kunna känna dig trygg, kunna hålla säkert avstånd och fortsätta din träning. Viktigt att du tvättar och spritar händerna inför din klass samt att du stannar hemma vid symptom.

Kom ihåg att fysisk träning stärker ditt immunförsvar!

SCHEMA

KURSER

SCHEMA ÖPPNA KLASSER

PRESENTKORT

PÅ GÅNG!

Under hösten kommer vi hålla en helomfattande inspirationsdag där du får prova (nästan) alla våra olika gruppklasser samt annat spännande! Så håll utkik för mer information.

ÖPPNA KLASSER

Höstterminen är 30/8 – 19/12  Klicka på knappen SCHEMA ÖPPNA KLASSER för att se eventuella ändringar i schemat samt boka din klass. (klicka på bilden för mer information om respektive klass)

AFTER WORK

En after work i träningens tecken, ett perfekt sätt att avsluta arbetsveckan på för att sedan starta helgen!

Passet är funktionellt, roligt, utmanande och helt enkelt perfekt för den som gillar lite längre träningspass med en härlig teamkänsla. Vi kommer använda olika redskap och den egna kroppen som vikt och vi kommer alltid jobba i team för att på så sätt kunna pusha och hjälpa varandra.
Alla övningar kan anpassas vid behov så oavsett om du är nybörjare eller erfaren så är detta passet för dig.

Vi kör utomhus tillsvidare, så kläder efter väder!

Max antal deltagare:12 per klass

Instruktör:Sarah, Nikolina

Längd:55 min, 2 klipp

Dag:Fredagar

Tid:16.00

För ev. avvikelser och ändringar:se uppdaterat schema i MindBody (Öppna klasser)

FUNKTIONELLT STARK

Ett funktionellt, roligt och utmanade styrkebyggande träningspass för dig som vill bli stark i hela kroppen, utan intensiva flåsmoment. Motstånd och svårighetsgrad på rörelserna kan anpassas så att passet blir utmanande för dig oavsett vilken träningsbakgrund du har.

Här jobbar vi med olika redskap som hantlar, medicinbollar och kettlebells samt den egna kroppen som belastning. Funktionellt starkpasset kretsar i huvudsak kring grundläggande övningar som knäböj, marklyft, pressar, drag och utfallssteg, ofta en sida/en arm/ett ben i taget, för att utmana svagheter och stärka balans.

Vi värmer upp tillsammans, därefter lägger vi fokus på en basövning som vi belastar tungt under tre till fem set. Därefter jobbar vi i eget tempo under 20–30 minuter med en cirkel som består av cirka fem till sju olika övningar. Får vi tid över så avslutar vi med lite extra arbete för magen!

Så länge coronarestriktioner råder tränar vi utomhus oavsett väder.

Max deltagare:12 per klass

Instruktör:Åsa

Längd:55 min (2 klipp)

Dag:Måndagar

Tid:18.00

För ev. ändringar:se schemat i MindBody (Öppna klasser)

STARK

Ett funktionellt, roligt och utmanade pass där vi bland annat använder olika redskap och kroppens egen vikt som motstånd. Passet är anpassningsbart så att det blir utmanande för dig oavsett träningsbakgrund. Inget pass är det andra likt.

Passet är utomhus så ”kläder efter väder!”

Alla (fullt friska) är välkomna!

 

Max antal deltagare:12 per klass

Instruktör:Marcus, Jakob

Längd:55 min (2 klipp)

Dag:Onsdagar & Lördagar

Tid:18.00 (ons) 10.00 (lör)

För ev. ändringar:se schemat i MindBody (Boka gruppträning)

STARK SENIOR

Härligt träningspass för alla seniorer som vill fortsätta hålla kropp och knopp i trim!
Vi tränar hela kroppen i balans, styrka, kondition och koordination och anpassar övningarna så att alla kan vara med, oavsett tidigare träningsbakgrund.
Så länge vädret tillåter är vi utomhus. (Vid oväder har vi möjlighet att vara inomhus)

Max antal deltagare:12 per klass

Instruktör:Linn

Längd:55 min (2 klipp)

Dag:Tisdagar & Torsdagar

Tid:09.15 OBS! Ny tid

För avvikelser: se schemat i MindBody (Boka gruppträning)

SENIOR REFORMER

Senior Reformer riktar sig till dig som befinner dig mitt i livet eller är 60+ och vill träna i en lugn och skön miljö tillsammans med likasinnade som tycker att det är viktigt att behålla den fysiska livskvaliteten.
Att träna rätt och anpassa träningen efter sina förutsättningar är viktigt genom hela livet. Övningarna ska stärka kroppen samt ge smidighet och balans utan att slita på lederna, varför pilates är ett perfekt sätt att träna kroppen genom alla faser vi går genom i livet.
För dig som aldrig tränat i Reformern tidigare rekommenderar vi att antingen gå Reformer grundkurs eller 1-2 Reformer Introklasser, där du får lära dig hur maskinen fungerar och lättare kan hänga med på klassen.
55 min, 3 klipp

Max antal deltagare:5 per klass

Instruktör:Eva

Längd:55 min

Dag:Måndagar

Tid:11.00

Start:13 september

YOGAMIX lunchklass

Din återhämtning under dagen. YogaMix är en lunchklass där vi jobbar med balansen mellan lugnande, avkopplande positioner och mer dynamiska, stärkande yogaställningar. Vanligtvis avslutar vi med någon form av pranayama (andningsövning) och savasana (avslappning). Det är en enenergigivande och balanserande klass som minskar både stress och mentala spänningar samt stärker kropp och knopp.

Max antal deltagare:8 per klass

Instruktör:Thea

Längd:55 min, 2 klipp

Dag:Tisdagar

Tid:12.00

YOGAMIX – Hatha/Vinyasa flow

Måndagar – Ändring av klass och instruktör, mer info inom kort

 

Torsdagar (fredagar under sommaren) – YOGA MIX Hatha/Vinyasa flow (Jeanette)
Klassen bjuder på en härlig variation av traditionell hathayoga, vinyasa flow, styrka, balans och stretch. Varje pass varieras men innehåller alltid avslappningsövningar och återhämtning för att minska stress och mentala spänningar.

 

Klasserna anpassar övningarna både efter dagsform och träningserfarenhet och passar alla nivåer. Väl investerad tid att unna sig själv och ett bra komplement till annan träning. Medtag gärna egen matta.

Max antal deltagare:8 per klass

Instruktör:Jeanette

Längd:90 min, 3 klipp

Dag:Måndagar & Torsdagar

Tid:17.45 (mån) & 18.00 (tors)

För ev. ändringar:se schemat i MindBody (Öppna klasser)

YOGA FÖR MÄN

Känner du dig stel och skulle vilja få ökad rörlighet och samtidigt få verktyg för minskad stress och ett lugnare sinne?

Denna yoga är ett bra komplement till annan mer fysisk träning, löpsteg som golfsving. Vi fokuserar på enkla, dynamiska och stärkande yogapositioner. Ett yogapass ger dig också praktiska andningsövningar som hjälper dig till en bättre vardag.

Yogan är för alla (män) och vi utgår från var och ens egna förutsättningar, inga förkunskaper behövs.

Mattor finns att låna.

 

Max antal deltagare:8 per grupp

Instruktör:Jeanette

Längd:55 min

Dag:Fredag

Tid:12.00

YINYOGA

Ett yinyogapass är meditativt och mycket avslappnande för både kropp och sinne. Hit är du välkommen utan krav på prestation. Det är ett mycket kraftfullt komplement till annan fysisk träning som exemplevis styrketräning, löpning och mer dynaminsk yoga.

Under ett pass utförs yogaställningarna sittandes och liggandes. Positionerna är enkla och vi stannar flera minuter i varje position. Samtidigt får vi tillfälle att praktisera medveten närvaro i stunden.

Yinyoga passar i princip alla, särskilt effektiv är den mot stelhet, ryggvärk, nack- och/eller knäproblem samt vid en stressad och prestationskrävande livsstil.

Max antal deltagare:8 per klass

Instruktör:Jeanette

Längd:55 min (2 klipp)

Dag:Onsdagar

Tid:07.45

För ev. ändringar:se schemat i MindBody (Boka gruppträning)

YIN med boll

Yinyogapass med inslag av myofascial release. Yinpositionerna kombineras med övningar med tennisbollar som syftar till att lösgöra spänningar på djupet. Här påverkas bindväven ännu djupare, på liknande sätt som bindvävsmassage. Tekniker du sedan kan ta med dig hem som ett verktyg för självläkning.

 

Max antal deltagare:8 per klass

Instruktör:Jeanette

Längd:55 min, 2 klipp

Dag:Fredagar

Tid:08.00

För ev. avvikelser och ändringar:se schemat i MindBody (Öppna klasser)

REFORMER Intro

Detta är en introklass till Reformer där du får lära dig hur maskinen fungerar och får dina personliga inställningar, så att du är förberedd och kan delta på våra öppna klasser Pilates Reformer.
(Vi rekommenderar 1-2 introklasser innan Pilates Reformer öppna klasser)

Varför träna i Reformer?
Träning i reformer innebär att man tränar med motstånd av maskiner spiraler. Man kan sitta, ligga, stå på knä eller på fötter vilket gör att träningen har obegränsade möjligheter och kan utmana kroppen på många olika sätt. Du tränar både rörlighet, styrka, teknik och balans och får därmed en komplett träning. Det är väldigt lätt att få kontakt med rätt muskler i alla övningar och det ger snabba träningsresultat. Pilates Reformer är ett väldigt bra komplement till annan träning.

(OBS! Dessa klasser hålls inte varje vecka, så håll utkik i schemat när dessa klasser går att boka)

Max antal deltagare:5 per klass

Instruktör:Mirith, Eva

Längd:55 min, 3 klipp

Dag:Torsdagar & Lördag

Tid:17.00 (tors) 09.00 (fre)

För ändringar och avvikelser:se uppdaterat schema i Mindbody (Öppna klasser)

PILATES REFORMER

Denna träning fokuserar på styrkeövningar med hjälp av pilatesmaskiner där motståndet från maskinens spiraler ger träningen snabba resultat. Genom maskinens så kallade jump board fås även en pulshöjande effekt och innebär därmed total träning av din kropp. 

Pilates Reformer utgör ett bra komplement till övriga klasser då motståndet i maskinen hjälper oss att lättare träna rätt muskler i varje övning.

Alla (fullt friska) är välkomna!

Max antal deltagare:5 per klass

Instruktör:Mirith, Viktoria, Eva

Längd:55 min (3 klipp)

Dag:Måndagar, Tisdagar, Torsdagar, Fredagar & Lördagar (jämna v)

Tid:12.00 (mån) 19.00 (tis) 12.00 (tors) 07.00 & 12.00 (fre) 10.00 (lör)

För avvikelser:se schemat i MindBody (Boka gruppträning)

PILATES REFORMER BOOST

På denna klass jobbar vi med enkla men tyngre styrkeövningar och fler repetioner i vår exklusiva pilatesmaskin, Reformer. Vi erbjuder samma kvalitet och säkerhet i övningarna som på alla våra pilatesklasser, men lovar att utmana styrkan och uthålligheten lite extra. Denna klassen passar dig som har en god grundfysik och gillar ett högre tempo i din träning.

Klassen undervisas på engelska.

Alla fullt friska är välkomna!

Max antal deltagare:5 per klass

Instruktör:Mirith

Längd:55 min (3 klipp)

Dag:Onsdagar

Tid:18.00

PILATES MATWORK

Här tränar vi framför allt med den egna kroppen som motstånd och fokuserar på andning, hållning, styrka och smidighet. För att underlätta eller höja övningarnas svårighetsgrad arbetar vi ofta med olika redskap såsom flexband och bollar, vilket gör träningen mer spännande och utmanande. 

Matwork är ett väldigt bra sätt att bygga upp kroppens core-styrka.

Alla fullt friska är välkomna!

Max antal deltagare:10 per klass

Instruktör:(Malin) Gwyn

Längd:55 min (2 klipp)

Dag:Måndagar & Fredagar

Tid:18.00 (mån) 12.00 (fre)

PILATES BARRE

I denna träning får du alla fördelar från både pilates och balett – kontroll, styrka och smidighet sammanlänkade i en funktionell träningsform. 

Denna träningsfusion utförs vid en stång i kombination med redskap och har växt sig otroligt populär då den jobbar och tonar allt från ben till överkropp. 

En garanterat utmanande träningsform!

Alla (fullt friska) är välkomna!

Max antal deltagare:6 per klass

Instruktör:Viktoria

Längd:55 min (2 klipp)

Dag:Måndagar & Torsdagar

Tid:19.00 (mån) 18.00 (tors)

KURSER

REFORMER grundkurs

Här tränar du i reformern med motstånd av maskinens spiraler. Detta ger snabba träningsresultat och det är väldigt lätt att få kontakt med rätt muskler i alla övningar. Du lär dig hur maskinen fungerar och får dina personliga inställningar och är väl förberedd för våra öppna klasser i Pilates Reformer.

Träning i reformern är ett väldigt bra komplement till övriga klasser.

Alla fullt friska är välkomna!

Max antal deltagare:5 per grupp

Instruktör:Viktoria

Längd:8 tillfällen á 55 min

Dag:Tisdag

Tid:18.00

Kursstart:7 september

Pris:1 995 kr

REFORMER fortsättningskurs

I Pilates Reformer tränar du i reformern med motstånd av maskinens spiraler. Detta ger snabba träningsresultat samt bidrar till att du enkelt får kontakt med rätt muskler i varje övning. Träning i reformer har dessutom en pulshöjande effekt och är ett väldigt bra komplement till övriga klasser.

Alla som gått grundkursen i Pilates Reformer är välkomna på denna fortsättningskurs där vi vidareutvecklar våra färdigheter i reformern.

Max antal deltagare:5 per grupp

Längd:8 tillfällen á 55 min

Dag:kommer inom kort

Tid:kommer inom kort

Kursstart:kommer inom kort

Pris:1 995 kr

MEDIYOGA

MediYoga är en mjuk yogaform med fokus på mjuka kroppsrörelser, andning och meditation. Under passet följer man ett strukturerat program som man sedan kan fortsätta att utöva hemma. Vi tränar bland annat på fokus, kroppsmedvetenhet och rörlighet.
MediYoga vänder sig till alla och kan utföras på en matta eller sittandes på en stol.

 

Kursdatum mm kommer inom kort.
Mediyoga kan du även boka som PT. Kontakta oss för bokning och mer information.

Våra gruppklasser och kurser

Som ny gruppträningskund kan du köpa ett prova-på-klippkort, som ger dig möjlighet att gå obegränsat antal gånger på samtliga öppna klasser under två veckor.

ÖPPNA KLASSER

Så använder du dina klipp
För att göra det bättre för dig gäller nu klippkort för samtliga öppna klasser. Klippkorten kan användas till samtliga klasser och finns som 10-, 20-, 30- och 40-klipp*. Klippkorten är giltiga i 6 månader från första bokningen. Kom ihåg att checka-in dig i receptionen (i iPaden) innan klassen startar (alternativt meddela instruktören om du inte vill gå in).

*Vid 55/60 min pass dras 2 klipp, vid 90 min pass dras 3 klipp (även för REFORMER 55 min). Seniorer (65+) har 20% rabatt på gruppträningsklippkort. Använd koden SENIOR20 vid köp av klippkort.

Bokning & Avbokning
För gruppträningen använder vi oss av ett bokningssystem som heter MINDBODY. Du skapar en inloggning via BOKA GRUPPTRÄNING. Här kan du köpa klippkort och kurser, boka och avboka dina klasser mm.

Alla klasser kan bokas ända fram till starttid. Avbokning av gruppträningspass skall ske senast 6 timmar innan passet startar. Klasser som inte avbokas i tid debiteras.

(Detta bokningssystem har även en app som gör det enklare för dig som kund att köpa klippkort, boka/avboka klasser, sätta upp dig på reservlista och se hur många klipp du har kvar.) 

Förmåner
Alla gruppträningskunder har 10% rabatt på behandlingar hos naprapat och sjukgymnast, 5% rabatt på massagebehandlingar (ej klippkort) samt tillgång till kallt och rumstempererat vatten från automaten vid omklädningsrummen.

KURSER – Anmälan & Villkor
En anmälan till våra kurser är bindande och avgiften betalas endast tillbaka mot uppvisande av läkarintyg. Avgiften gäller endast för den kurs, med specifikt startdatum, som du anmält dig till och missade kurstillfällen kan inte föras över till kommande kurser eller användas för öppna klasser.