GRUPPTRÄNING

Vår gruppträning är för dig som vill ha det personliga stödet av en tränare som coachar och pushar dig – men samtidigt älskar att träna tillsammans med andra för att känna gruppens energi. Vi tränar i mindre grupper för att säkerställa att varje deltagare ska få ut det mesta av varje pass.

Alla våra tränare är personliga tränare och/eller utbildade gruppträningsinstruktörer med stor erfarenhet av att coacha och leda både grupper och individer till utveckling och framgång.

Våra gruppklasser och kurser

Nu har vi ett större utbud av olika gruppklasser och kurser. Lilla Pilatesstudion har blivit en del av Palmer Friskvård och har många nya, spännande klasser att erbjuda.

För gruppträningen använder vi oss av ett bokningssystem som heter MINDBODY. Detta systemet har även en app som gör det enklare för dig som kund att köpa klippkort/kurser, boka/avboka klasser, sätta upp dig på reservlista och se hur många klipp du har kvar. Du kan även boka här via vår hemsida.

ÖPPNA KLASSER

Så använder du dina klipp
För att göra det bättre för dig gäller nu klippkort för samtliga öppna klasser. Klippkorten kan användas till samtliga klasser och finns som 10-, 20- och 40-klipp*. Klippkorten är giltiga i 6 månader från inköpsdatum. Kom ihåg att checka-in dig i receptionen (i iPaden) innan klassen startar.

*Vid 55/60 min pass dras 2 klipp, vid 90 min pass dras 3 klipp (fr.o.m mars 2020 dras 3 klipp även för REFORMER 55 min

Bokning & Avbokning
Alla klasser kan bokas ända fram till starttid. Avbokning av gruppträningspass skall ske senast 6 timmar innan passet startar. Klasser som inte avbokas i tid debiteras.

KURSER

Anmälan & Villkor
En anmälan till våra kurser är bindande och avgiften betalas endast tillbaka mot uppvisande av läkarintyg. Avgiften gäller endast för den kurs, med specifikt startdatum, som du anmält dig till och missade kurstillfällen kan inte föras över till kommande kurser eller användas för öppna klasser.

ÖPPNA KLASSER

CORE STARK

Ett pass med varierat upplägg där vi tränar igenom hela kroppen men har störst fokus på att stärka mage, rygg och hållningsmuskulaturen. Vi jobbar framförallt med funktionella styrkeövningar där svårighetsgraden går att anpassa till alla nivåer.

Utöver en starkare kropp får du bättre balans, motorik, koordination, kroppskontroll och uthållighet.

Max deltagare:12 per klass

Instruktör:Elin

Tid:55 min (2 klipp)

RÖRLIGHET

Känner du dig stel? Behöver du stretching som en del av din rehabilitering efter skada? Arbetar du mycket stillasittande eller under annan hård/monoton belastning? Behöver du mer rörlighet till den träning du utför för att kunna upprätthålla god
teknik? Har du svårt att få till stretching på egen hand?

Alla kan delta, övningarna anpassas.

Max antal deltagare:12 per klass

Instruktör:Linn

Tid:55 min (2 klipp)

YOGA MIX

Klassen bjuder på en härlig variation av flow, funktionell styrka, balans och stretch. Varje pass avslutas med avslappningsövningar och återhämtning för att minska stress och mentala spänningar. Alla kan vara med! Övningarna anpassas efter både dagsform och träningserfarenhet. Väl investerad tid att unna sig själv och ett bra komplement till annan träning.

Max antal deltagare:11 per klass

Instruktör:Jeanette

Tid:90 min (3 klipp)

YINYOGA

Ett yinyogapass är meditativt och mycket avslappnande för både kropp och sinne. Hit är du välkommen utan krav på prestation. Det är ett mycket kraftfullt komplement till annan fysisk träning som exemplevis styrketräning, löpning och mer dynaminsk yoga.

Under ett pass utförs yogaställningarna sittandes och liggandes. Positionerna är enkla och vi stannar flera minuter i varje position. Samtidigt får vi tillfälle att praktisera medveten närvaro i stunden.

Yinyoga passar i princip alla, särskilt effektiv är den mot stelhet, ryggvärk, nack- och/eller knäproblem samt vid en stressad och prestationskrävande livsstil.

Max antal deltagare:12 per klass

Instruktör:Jeanette

Tid:60 min (2 klipp)

STARK

Ett funktionellt, roligt och utmanade pass där vi bland annat använder kettlebells, skivstänger, TRX och kroppens egen vikt som motstånd. Passet är anpassningsbart så att det blir utmanande för dig oavsett träningsbakgrund. Inget pass är det andra likt.

Max antal deltagare:16 per klass

Instruktör:Marcus, Rasmus

Tid:55 min (2 klipp)

STARK BASIC SENIOR

Stark Basic Senior är ett pass för dig som vill komma igång med träningen efter ett längre uppehåll, kanske pga. skada/sjukdom, eller att du aldrig har tränat förut. Ett grundläggande pass för att stärka både kropp och knopp. Vi varierar passen med fokus på att öka din balans, rörlighet och styrka. Målet är att bygga upp hela kroppen, ge dig ett ökat välbefinnande och mer energi. En bättre hälsa helt enkelt!

Max antal deltagare:10 per klass

Instruktör:Linda

Tid:55 min (2 klipp)

PILATES RULLE & BOLL

Här alternerar vi varannan vecka mellan rulle- och bollklass. Båda fokuserar på balans och styrka men genom två olika redskap för att variera din träning. I rullklassen arbetar vi med den väldigt populära pilatesrullen för att bygga upp styrka och balans men adderar också massageövningar där vi bokstavligen rullar bort spänningar i kroppen. Varannan vecka jobbar vi sedan med den klassiska, stora pilatesbollen i spännande balans- och styrkeövningar.

Max antal deltagare:10 per klass

Instruktör:Sanna

Tid:55 min (2 klipp)

PILATES REFORMER

Denna träning fokuserar på styrkeövningar med hjälp av pilatesmaskiner där motståndet från maskinens spiraler ger träningen snabba resultat. Genom maskinens så kallade jump board fås även en pulshöjande effekt och innebär därmed total träning av din kropp. Pilates Reformer utgör ett bra komplement till övriga klasser då motståndet i maskinen hjälper oss att lättare träna rätt muskler i varje övning.

Max antal deltagare:4 per klass

Instruktör:Malin

Tid:55 min (2 klipp)

PILATES MATWORK

Här tränar vi framför allt med den egna kroppen som motstånd och fokuserar på andning, hållning, styrka och smidighet. För att underlätta eller höja övningarnas svårighetsgrad arbetar vi ofta tillsammans med olika redskap såsom flexband och bollar, vilket gör träningen mer spännande och utmanande. Matwork är ett otroligt bra sätt att bygga upp kroppens core-styrka.

Max antal deltagare:10 per klass

Instruktör:Malin

Tid:55 min (2 klipp)

PILATES BARRE

I denna träning får du alla fördelar från både pilates och balett – kontroll, styrka och smidighet sammanlänkade i en funktionell träningsform. Denna träningsfusion utförs vid en stång i kombination med redskap och har växt sig otroligt populär då den jobbar och tonar allt från ben till överkropp. En garanterat utmanande träningsform!

Max antal deltagare:10 per klass

Instruktör:Viktoria

Tid:55 min (2 klipp)

GARUDA MATWORK

Garuda är en fusion av träningstekniker såsom pilates, yoga och tai chi som ger dig fokus, kraft och flexibilitet. Garuda har fått sitt namn efter en mytologisk fågel som skiftar form efter funktion. Övningarna utförs i ett flöde av rotationer och rörelse i tredimensionella plan, vi lär oss funktionen av varje rörelse och skapar ärliga och funktionella rörelsemönster.

Max antal deltagare:10 per klass

Instruktör:Malin

Tid:55 min

KURSER

Grundkurs Pilates Reformer

Här tränar du i reformern med motstånd av maskinens spiraler. Detta ger snabba träningsresultat och det är väldigt lätt att få kontakt med rätt muskler i alla övningar. Du lär dig såklart hur maskinen fungerar och får dina personliga inställningar och är väl förberedd för våra öppna klasser i Pilates Reformer.

Träning i reformern är ett väldigt bra komplement till övriga klasser. Efter denna kursen är du väl förberedd att delta på våra öppna klasser.

Max antal deltagare:4 per grupp

Instruktörer:Sanna, Viktoria

Tid:55 min

Grundkurs Pilates Matwork

I Pilates Matwork tränar vi framför allt med den egna kroppen som motstånd. För att underlätta eller höja svårighetsgraden i en övning används små redskap som t ex bollar och flexband. Efter denna kursen är du väl förberedd att delta på våra öppna klasser.

Max antal deltagare:10 per klass

Instruktör:Viktoria

Tid:55 min

Grundkurs Mamma/baby-pilates

Som nybliven mamma behöver du varsam, rehabiliterande träning och återhämtning samt en mysig stund med din bebis där ni kan träffa andra mammor och bebisar. Under kursens gång hjälper vi dig att återfå kontakten med dina djupa muskler och arbetar mycket med stabilisering och energigivande rörelser.

Vi kan även hjälpa dig med vanliga problem som kvarstått eller uppstått efter graviditet, såsom delning av de raka magmusklerna, inkontinens och foglossning. Efter eventuellt kejsarsnitt kan du även få mer specifik träning samt rehabilitering för att läka ordentligt. Efter du har varit på efterkontroll hos din läkare finns det inget hinder att börja träna hos oss oavsett förlossningsform.

Våra tränare har specialistutbildning för säker träning när du är gravid eller nybliven mamma.

Max antal deltagare:8 mammor per grupp

Instruktör:Malin

Tid:55 min

Grundkurs Senior Pilates

Denna kurs riktar sig till dig som befinner dig mitt i livet eller är 60+ och vill träna i en lugn och skön miljö tillsammans med likasinnade som tycker att det är viktigt att behålla den fysiska livskvaliteten. Att träna rätt och anpassa träningen efter sina förutsättningar är viktigt genom hela livet. Övningarna ska stärka kroppen samt ge smidighet och balans utan att slita på lederna, varför pilates är ett perfekt sätt att träna kroppen genom alla faser vi går genom i livet.

Max antal deltagare:10 per klass

Instruktör:Malin

Tid:55 min

SCHEMA

SOMMARSCHEMA ÖPPNA KLASSER

MÅNDAGAR

12.00 REFORMER – Malin (Lilla P) (t.o.m den 8 juni)

16.30 RÖRLIG & STARK – Linn (Trädgården)

17.45 YOGA MIX – Linn (Trädgården)

18.00 MATWORK – Malin (Stora P) (t.o.m den 8 juni)

TISDAGAR

08.45 SENIOR – Linn (Trädgården)

17.00 FUNKTIONELLT STARK – Åsa (Trädgården) (fr.o.m 9 juni)

18.00 REFORMER – Viktoria (Lilla P) (inga klasser v.31 och v.32)

19.00 MATWORK – Viktoria & Sanna (Stora P) (inga klasser v.31 och v.32)

ONSDAGAR

18.00 STARK – Marcus (Trädgården)

18.00 GARUDA Pilates/Yoga mix – Mirith (Lilla P) (inga klasser v.27, 28, 29, 30 och 31)

19.00 REFORMER – Mirith (Lilla P) (inga klasser v.27, 28, 29, 30 och 31)

TORSDAGAR

08.45 SENIOR – Linn (Trädgården)

17.00 SPRINGA – Pär (Trädgården)

18.00 MATWORK – Viktoria & Sanna (Stora P) (inga klasser v.31 och v.32)

19.00 BARRE – Viktoria (Stora P) (t.o.m 23 juli)

FREDAGAR

07.00 REFORMER – Mirith (Lilla P) (inga klasser v.27, 28, 29, 30 och 31)

09.00 YOGA MIX – Jeanette (Trädgården)

10.00 REFORMER – Malin (Lilla P) (t.o.m 5 juni)

12.00 MATWORK – Malin (Stora P) (t.o.m 5 juni)

LÖRDAGAR

10.00 STARK – Rasmus (Trädgården)