FRISKVÅRD UTÖVER DET VANLIGA

Palmer Friskvård är experter på hälsa och livsstil. Vi är ett personligt tränings- och behandlingscenter med trivsam atmosfär i fräscha lokaler på Fridhem i Malmö. Vi vänder oss till dig, oavsett ålder eller form, som inte trivs på stora träningsanläggningar utan söker ett mer personligt och privat alternativ. Varje kund behandlas unikt och vi skräddarsyr ett upplägg för träning som passar just dig.

  • Helhetssyn
  • Behandlingar
  • Träning

Målsättningen är att våra kunder ska må bra och få personlig hjälp att nå sina mål.

VI SOM JOBBAR PÅ PALMERS

Fredrik Palmer

Fredrik har en lång erfarenhet av träning och hälsa. Han har både varit aktiv och tränare i friidrott och gymnastik. År 2000 examinerades han från Naprapathögskolan i Stockholm. Fredrik arbetar med behandlingar, rehabiliteringsträning och personlig träning.

Han är också en uppskattad föreläsare inom ämnen hälsa och livsstil. Fredriks filosofi är att alltid ha ett holistiskt tänkande då han hjälper sina kunder att nå ett framgångsrikt resultat. Fredrik vidareutbildade sig i samtalsmetodik och coaching på Malmö högskola 2008.

2010 vidareutbildade sig Fredrik till certifierad POSE-löpnings coach

Naprapathögskolan: examen naprapat (2000)

Malmö högskola: Samtalsmetodik och coaching (2008)

Eleiko education:  Strength coach steg 1 & 2 (2011)

Smertebehandling as og Idé og seminarutvikling: Dry needling (2013)

Yrkesroll:Leg. Naprapat, Personlig tränare, VD, Styrelsemedlem

Mejl:fredrik@palmerfriskvard.se

Fredrik Magnusson

Fredrik har lång erfarenhet av lagidrotter och har bland annat spelat handboll på elitnivå. År 1997 examinerades han som naprapat och har sedan dess arbetat med behandlingar och rehabilitering.

Han har under många år arbetat med olika lagidrotter avseende både utbildningar och träningsskolor. Idag håller sig Fredrik i form med triathlon och multisportsträning.

2010 vidareutbildade sig Fredrik till certifierad POSE-löpningscoach.

2012 specialutbildade han sig mot barn- & ungdomsträning via SkåneIdrotten. Fredriks specialkompetens kommer bl a att användas till att utbilda ungdomstränare runt om i Skåne.

Yrkesroll:Leg. Naprapat, Personlig tränare

Mejl:fredrikm@palmerfriskvard.se

Tobias Lundgren

Tobias är legitimerat sjukgymnast med en magisterexamen i neurologi. Specialiserad mot skulder-/axelsmärta men jobbar med hela kroppen för att få kunder smärtfria och med optimalt rörelsemönster. Fokus ligger alltid på att behandla både orsak och symtom. Han har stor erfarenhet inom ortopedi, idrottsskador, neurologi och spänningstillstånd.

Sjukgymnast åt svenska gymnastiklandslaget, samarbetat med badmintonförbundet samt ett flertal simklubbar, kampsportscenter och handbollsspelare är några saker som Tobias har gjort genom åren. Han har även rehabiliterat sju OS-deltagare och ett flertal världsmästare inom olika sporter.

Tobias behandlar allt från träningsrelaterade smärtor i hela kroppen till problem till följd av arbete och stillasittande. Allt från tennisarmbågar och hälsporre till problem från ryggrad och bröstkorg samt nervpåverkan. Han är rätt person att gå till om du har långvariga problem samt varit hos flera olika behandlare och vårdinrättningar utan att få rätt diagnos eller hjälp.

Förutom att regelbundet vidareutbilda sig håller Tobias även kurser kring diagnosticering och behandling av skuldersmärta inom idrott, neurologi eller primärvård för legitimerade sjukgymnaster.
Tobias är dessutom med i ett forskningsteam kring axelrehabilitering vid Lunds Universitet.

Utbildningar:
Legitimerad sjukgymnast med magisterexamen i neurologi (2002)

Yrkesroll:Sjukgymnast, Personlig tränare inom rehabsträning

Mejl:tobias@palmerfriskvard.se

Monica Boss Holmgren

Monica är utbildad fysioterapeut och har under många år arbetat inom främst ortopedi. Hon vidareutbildade sig inom Idrottsmedicin och till instruktör i  Mediyoga. Sedan fem år tillbaka har hon arbetat med skulder- och axelskador inom axelsektionen på Skånes universitetssjukhus i Malmö/Lund, samtidigt som hon vidareutbildade sig med flertalet skulder- och axelutbildningar. Därefter har hon även varit hjälplärare vid flertalet Axelina-utbildningar.

Monica har stor erfarenhet inom ortopedisk rehabilitering efter trauman, med och utan frakturer, samt efter flertalet ortopediska operationer. Hon har även arbetat inom specialistkliniker för såväl ortopedi, neurologi i akut- och rehabiliteringsskede samt plastikkirurgi.

Utbildningar
Lunds universitet: Leg. fysioterapeut.  (2005)
Axelina: ”Obruten vårdkedja med Axelina”, post-operativ rehabilitering axel, injektionskurs axel, deltagit som hjälplärare. (2012-2015)
Linköpings universitet: Idrottsmedicin.  (2014) 
OMI (Orthopaedic medicine international): axel, ländrygg.  (2015)
Göteborgs universitet: Physiotherapy and shoulder rehabilitation (2019)
Linnéuniversitetet i Kalmar: Idrottsmedicin – inriktning nutrition (2020)
Mediyoga: Mediyogainstruktör (2020)

Yrkesroll:Fysioterapeut/Sjukgymnast

Mejl:monica@palmerfriskvard.se

Peter Persson

Peter är utbildad massageterapeut i svensk klassisk massage, idrottsmassage samt triggerpunktsbehandling. Han har jobbat som massör på heltid i snart 14 år och det han brinner för är att kunna hjälpa andra att få bort eller åtminstone minska sin smärta.

Vid 20-års ålder drabbades Peter av en ögonsjukdom vilket har medfört en känsla i sin profession som få andra har. Före synskadan spelade Peter både handboll och fotboll. Numera ligger fokus på styrketräning för att hålla både kropp och själ i trim.

Yrkesroll:Massör (friskvårds- och medicinsk massage), Personlig tränare

Mejl:peter@palmerfriskvard.se

Anna-Mia Thysell

Anna-Mia är utbildad personlig tränare, styrketränings instruktör, massör samt stress- och friskvårdsterapeut.

Träning har alltid var en stor del i Anna-Mias liv och är en livsstil som genomsyrar hennes vardag. När hon vid 28-års ålder fick diabetes typ 1 ökade hennes intresse för kost och näringslära.

Att hjälpa andra till bättre hälsa är en stor motivationsfaktor. Hennes motto är att det aldrig är för sent att bryta dåliga vanor. Med 12 års erfarenhet av kostrådgivning i bagaget har Anna-Mia hittat ett vinnande coachingsätt för att skapa en långsiktig livsstilsförändring för sina kunder. Med små justeringar och alltid med avstamp från kundens livssituation och nuvarande matvanor etableras den nya vanan.

Yrkesroll:Personlig tränare, Kostrådgivare, Massör, Platschef, Styrelsemedlem, Delägare

Mejl:anna-mia@palmerfriskvard.se

Marcus Åkesson

Marcus är en behandlande massör med utbildning inom Lotorps (andningsmassage), triggerpunkter och stretch för att ta hand om dina stela muskler eller begränsningar. När det kommer till träning har han sina rötter i lagidrott, främst som målvakt i innebandy och ishockey. På senare år har han ägnat sig åt styrkelyft och OCR-lopp (hinderbanelopp).

Med sin kunskap och sin breda erfarenhet kan Marcus hjälpa dig att nå dina mål oavsett om det handlar om att göra Toughest, öka din rörlighet eller sätta nytt max i knäböj.

Yrkesroll:Personlig tränare, Massör (friskvård- och medicinsk massage), Gruppträningsinstruktör

Mejl:marcus@palmerfriskvard.se

Linn Dorén

Linn är utbildad hälsopedagog, personlig tränare, yogainstruktör och massör med triggerpunkter och stretch. När det gäller hälsa har Linn ett helhetstänk där balans står som ledord. Efter att tidigare ha arbetat med hundar och coachat dess ägare fokuserar hon sedan 2016 helhjärtat på att främja en god folkhälsa. Linn tycker om kontrasten mellan yogans sinnesro och styrketräningens puls. Tränar själv mestadels boxning, funktionell styrketräning och yoga, gärna ute i friska luften.

När det gäller träning har Linn ett helhetstänk där hälsa och välbefinnande står som ledord. Hennes engagemang motiverar kunder till att uppleva rörelseglädje och känna sig välkomna oavsett erfarenhet och dagsform. Målet med träningen är att lyckas skapa ett behov hos kunden, där träningen inte bara stärker kropp och knopp utan också blir ett redskap till en bättre balans i livspusslet. Stort engagemang läggs även på att hålla kunders muskulatur i schack genom massage, för att minska såväl spänningar som stressnivå.

Yrkesroll:Personlig tränare, Gruppinstuktör (Senior & Yoga), Massör (Sinnesro-, avslappnings- & friskvårdsmassage)

Mejl:linn@palmerfriskvard.se

Linda Wolland

Linda har sin bakgrund inom friidrotten, både som utövare men även senare som tränare för olika barn och ungdomsgrupper. Men hennes rörelseglädje väcktes redan i tidig ålder genom att hennes motionsglad pappa mer än gärna drog med henne på olika aktiva äventyr. Under årens gång har styrketräningen alltid funnits med som en bas, men i kombination med andra intressen som bland annat dans och skidåkning.

Linda har en holistisk syn på hälsa, oavsett om det är på massagebänken eller med en PT-kund inne i gymmet. ”Det räcker inte att veta vad som är bra för någon. Man måste se helheten.” En lyckad hälsoförändring får man genom förståelse för förändringsarbetet och lärandet samt att anpassa efter varje individs ”just-nu-läge” och förutsättningar. Med sin pedagogiska bakgrund och erfarenhet kan Linda konsten att fånga upp människor där de befinner sig och hjälpa dem nå målen med sin hälsosatsning. Rörelseglädje och personlig utveckling går ”hand i hand”.

Utbildningar
Kristianstad Högskola: Folkhälsopedagogiska programmet (3 årig kandidatxeamen)
Hälsoteket: Certifierad Massör, diplomerad Massageterapeut & Gyminstruktör (1 årig utbildning)

Yrkesroll:Personlig tränare, Massör (Friskvårds-, avlappnings- & hot stone massage)

Mejl:linda@palmerfriskvard.se

Albin Andersson

Med många års erfarenhet av träning i olika former har Albin utvecklat ett brinnande intresse att leva hälsosamt och även sett vilka positiva konsekvenser det bidrar med. För tillfället håller han sig i form genom effektiv träning i gymmet och i boxningsringen.

Albin anser att nyckeln till långvarig förändring grundar sig i att utöka egen förståelse i vad en hälsosam livsstil innebär.

Efter 18 månaders studier av Diploma of Fitness i Australien visste han vad sitt kall var – att hjälpa andra människor till en sund och hälsosam livsstil.

Yrkesroll:Personlig tränare

Mejl:albin@palmerfriskvard.se

Patrik Östman

Patrik har ett livslångt intresse för idrott och hälsa. Som ung har han varit aktiv inom både lagidrotter och solosporter. Efter axeloperationer i båda axlarna tvingades Patrik hitta ett nytt sätt att förhålla sig till idrotten. En erfarenhet som presenterade vikten av mental styrka och kunskapens kraft.

”Det viktigaste är att det är kul, då blir det bra!”

Nuförtiden håller Patrik sig aktiv med OCR (Obstacle Course Runs), vandringar, fridykning och squash.

Patrik har med sina snart 20 år inom ledarskap coachat och väglett otaliga personer i och utanför sina komfort-zoner. Under samtal med medarbetare har det blivit tydligt hur mycket det fysiska och mentala i oss hänger ihop. Intresset för att möta dagens stress på bästa sätt växte fram. Det börjar med oss själva och vår hälsa, för utan den är inget annat viktigt.

Patrik fick erfarenhet och insåg betydelsen av personlig träning och kostrådgivning då han tävlade i fitness. Han sökte sig vidare till Bergqvists Medicinska Massageterapeututbildning. Det är en bred utbildning som passar Patriks vision om ett holistiskt synsätt med människan i fokus som bästa medel mot ett hälsosamt och lyckligt liv.
UTBILDNING
Bergkvist: Certifierad massageterapeut (2021)
Apple, Helsingborg: Coaching (2019)
Apple, Köpenhamn: Situational Leadership II (2017)
Apple, Kalifornien: Leadership Fundamentals (2012)
Apple, London: Manager Training (2012)

Yrkesroll:Massör (friskvård och medicinsk)

Mejl:patrik@palmerfriskvard.se

Elin Sämfors

Elin gillar utmaningar, både sina egna och andras. Vare sig du vill se snygg ut till bröllopet, tappa några pappakilon, förbereda kroppen för en fjällvandring eller en extrem hinderbana eller helt enkelt bara göra träningen rolig igen – Elin vet hur man gör eftersom hon redan gjort det.

Med fyra år högskolestudier i idrottsvetenskap och idrottsspykologi, utbildad som massör och kostrådgivare, med basketkarriär både som spelare och tränare som sträcker sig över två decennium samt att hon varit aktiv som PT och hälsocoach i både Sverige och Kanada, har hon kunskap och erfarenhet att tackla just din livssituation.

Trots handledsfrakturer, knäskada och kroniska ledproblem spelar Elin fortfarande basket flera dagar i veckan tillsammans med tjejer halva hennes ålder. Receptet? Smart och dedikerad träning.

Idrott, träning och hälsa ska vara glädjeämnen i livet. Har du tappat den känslan? Då kan Elin hjälpa dig dit igen.

Yrkesroll:Personlig tränare, Kostrådgivare

Linnéa Almond

Linnéa är examinerad Hälsovetare, licensierad personlig tränare och kostrådgivare. Med ett coachande engagemang, erfarenhet och kompetens möter hon dig på din nivå, där du befinner dig och tar dig dit du vill komma.

Hennes träningsbakgrund bygger på en 9 årig satsning inom friidrotten. Några av de olika sporter och utmaningar hon själv provat på under årens lopp är surfing, yoga, långdistanslöpning (gärna en halvmara). Linnéa har deltagit i flertal OCR-lopp och även tränat en hel del styrketräning.

Viktigast av allt för Linnéa är (och har alltid varit) att träning ska vara roligt! Det måste också finnas en bra balans mellan träning, kost och återhämtning.

Hennes träningsfilosofi är enkel. Håll det enkelt, gör det rätt och gör det regelbundet, så mår både kropp och knopp bra!

Utbildningar
Göteborgs Universitet: Kandidat i hälsopromotiosprogrammet med inriktning idrottsvetenskap
SAFE Education: Personlig tränare
SAFE Education: Kostrådgivare
Frisk&Fri, riksföreningen mot ätstörningar: Volontärföreläsare för uppdrag – självkänsla
Bergqvist massage & friskvård: Massageterapeut (pågående)

Yrkesroll:Personlig Tränare & Gruppträningsinstruktör (Stark)

Mejl:linnea@palmerfriskvard.se

Christoffer Järnesjö

Christoffer är en före detta elitfotbollsspelare i Östers IF som 2013 blev personlig tränare. Därefter har han jobbat heltid med personlig träning, fystränare för fotbollslag, företagshälsa, fitnesscoach, föreläsare och även gruppträning.
Han försöker alltid coacha sina kunder på ett så brett plan som möjligt så att ni tillsammans hittar en bra balans av goda kostvanor, träning, rörlighet och återhämtning.

Utbildningar:
SAFE Education: Personlig tränare
SAFE Education: Träningsinstruktör
SAFE Education: Mobility trainer
Eleiko: Olympisk lyft
Eleiko: Mobility
Scandinavian top athletic center: Tränare
Bergqvist massage & friskvård: Massageterapeut (pågående)

 

Yrkesroll:Gruppträningsinstruktör (Flex & Flås), Personlig tränare, Massör (Friskvårdsmassage)

Mejl:christoffer@palmerfriskvard.se

Åsa Lempert

Åsa är personlig tränare och friskvårdsmassör med idrottsprofil. Behandlar gärna atleter där hon kan komplettera massagen med rörlighetsövningar och träningstips.

Åsa har sina rötter i fighting – hon har tävlat och instruerat i thaiboxning, samt tränat boxning. När hon la handskarna på hyllan var det först för crossfit därför att det betyder ständig variation och utveckling både i styrka och teknik. Vilket i sin tur ledde vidare till olympiska lyft vilket hon också tävlat i. Idag lägger hon krutet på rörlighet, styrketräning och olympiska lyft.

”Jag började träna först i samband med att jag fyllde 30 – och sedan dess har jag fått ett helt nytt liv. Nu brinner jag för att hjälpa, stötta, peppa och utveckla andra som vill må ännu bättre. Att känna sig starkare i kroppen är en fantastisk känsla och gör dessutom att den håller längre genom livet.”

Utbildningar
Eleiko: Licensierad personlig tränare
Pro Athlete: Friskvårdsmassör med idrottsprofil 
Stark genom klimakteriet-certifierad
Elit ortopedi: Skivstångsteknik för rehabilitering

Yrkesroll:Personlig tränare, Massör (friskvårdsmassage), Gruppträningsinstruktör (Funktionellt Stark)

Mejl:asa@palmerfriskvard.se

Pär Wickström

Pär jobbade tidigare som kock men sadlade om 2010 och utbildade sig till massör och medicinsk massageterapeut 2011. Pär har alltid utfört någon form av träning, allt från brädsegling, simning, ridning, slalom och längdskidor.

Han är en behandlande massör som med olika metoder mjukar upp och lösgör stela muskler och triggerpunkter.

Pär kommer gärna ut till er arbetsplats för behandlande och förebyggande behandling av personalen. Kontakta oss för mer info.

Yrkesroll:Personlig tränare, Massör (medicinsk-, friskvård- & företagsmassage), Gruppträningsinstruktör

Mejl:pw@palmerfriskvard.se

Jakob Grynge

Jakob började sin träning som ung i form av fotboll och tennis, vilka han senare även coachade. Han har alltid älskat att röra på sig, haft massor energi och tävlingsinstinkt. Vid ungefär 18 års ålder släppte han tennis och fotboll och började utforma sin egen träning. Efter gymnasiet åkte Jakob till USA och utbildade sig till personlig tränare där hans intresse för träning, kost och hälsa bara ökade.

Under de kommande åren studerade han molekylärbiologi på Lunds universitet innan han insåg att träning, hälsa och människor är hans stora passion. Därifrån började Jakob studera till massageterapeut på Bergkvists i Malmö och hittade därefter till Palmer Friskvård.

Hälsa för Jakob är ett helhetsperspektiv som innefattar träning, kost och mentalt välmående. Målet är att hitta en balans i livet där träning ska anpassas efter kundens behov. Det är viktigt att lyssna till kundens önskemål men även att kunna hitta utmaningar på rätt nivå.

”Det är alltid roligt att hitta saker man är bra på, men inom träning är det ännu roligare att hitta saker man är dålig på”

Utbildningar:
USA: Personlig tränare
Bergkvist: Massageterapeut

Yrekesroll:Personlig tränare, Massör (friskvård) & Gruppträningsinstruktör (Stark)

Mejl:jakob@palmerfriskvard.se

Sarah Bergkvist

Med många år på fotbollsplanen varvat med innebandy och en hel del andra sporter har Sarahs intresse för rörelse alltid varit stort och brett. Fysisk aktivitet och att testa något nytt, lära sig nya saker och att utmana sig själv är en stor passion, ”Det är utvecklande både för huvudet och kroppen”. De senaste 6 åren har hennes träning främst bestått av crossfit, tyngdlyftning och styrketräning.

Som utbildad beteendevetare har Sarah sedan tidigare ett genuint intresse för människor. Efter några år som personalchef kände hon att det var dags att följa sin passion för träning och hälsa. 2017 flyttade hon därför till Los Angeles där hon utbildade sig till athletic coach och personlig tränare samt tränade SMC fotbollslag i deras ”off-season”  inför säsongen. Sedan dess har Sarah utbildat sig till Crossfit Level 2 trainer, jobbat som personlig tränare, grupptränare, hållit i föreläsningar, coachat crossfit samt arrangerat tävlingar och evenemang.

Hälsa för Sarah innefattar att finna en bra balans mellan träning, kost och den mentala biten (drivet, djupet och välmåendet inifrån). Sarah menar att människor kan så mycket mer än vad de själva tror. Detta är något hon jobbar med sina klienter, att få dem att tro på sig själva, se sin potential och att våga ha mål.

”Det är aldrig för sent att utvecklas.”

 

Utbildningar:
SMC Los Angeles – Athletic coach
American council of exercise – Personlig tränare
Crossfit – Crossfit Level 2 trainer
Högskolan i Skövde – Beteendevetare

Yrkesroll:Personlig tränare & Gruppträningsinstruktör (Afterwork)

Mejl:sarah@palmerfriskvard.se

Nikolina Stojilkovic

Nikolina har alltid haft intresse för sport och träning. Hon tycker om att vara fysiskt aktiv och utmana sig själv. 2016 gjorde hon grund militärutbildning där hon verkligen fick utmana sig själv såväl fysiskt som psykiskt varje dag. Nikolina jobbade inom försvarsmakten i fem år efter utbildningen. 2019 vidareutbildade hon sig till personlig tränare. Hennes mål är att få kunden att må bra, utvecklas och hitta en balans i träning, hälsa och livsstil.

Utbildningar:
Eleiko: Licenserad Personlig Tränare

Yrkesroll:Personlig tränare & Gruppträningsinstruktör (Afterwork)

Mejl:nikolina@palmerfriskvard.se

Thea Treppendahl

Thea är utbildad fysioterapeut, personlig tränare, yogainstruktör och massör i Danmark. Hon har lång erfarenhet av träning och hälsa. Allt i kroppen hänger ihop och det är viktigt att inte bara träna mycket och hårt utan lika viktigt att träna rätt, säkert och effektivt. Thea vet hur man ska träna för att hålla muskler och leder friska, bli smärtfri och för att förbättra den totala atletiska förmågan.

Syftet med träning och behandling för Thea är att stärka kropp och knopp (body & mind) så att vi kan leva det liv som vi vill. Att det inte finns något fysisk eller psykisk som håller oss tillbaka.

Thea tränar själv mestadels funktionell styrketräning och yoga, gärna ute i friska luften.

Utbildningar:
Københavns universitet: Leg. fysioterapeut.  (2004) 
CHEK Institute: Personlig tränare
CHEK Institute: Träningsinstruktör 
CHEK Institute: Holistic lifestyle coach 
Yin yogainstruktör 
Hatha yogainstruktör 
Yoga therapyinstruktör

Yrkesroll:Fysioterapeut, Personlig tränare, Gruppträningsinstruktör (YogaMix), Massör (medicinsk, friskvård, sinnesro & avslappnings massage)

Mejl:thea@palmerfriskvard.se

Malin Lundgren

Malin är fullt utbildad Stott Pilatesinstruktör level 1 och 2, vid Stockholm Pilates Center. Tidigare jobbade Malin som dansare och har en Bachelor of Arts (fil. kand.) från The Danish National School of Performing Arts. Daglig pilatesträning var till stor hjälp både under den tuffa dansutbildningen och under efterföljande danskarriär. Hon är grundare av Lilla Pilatesstudion som numera är en del av Palmer Friskvård.

Malin är även utbildad pre-postnatalspecialist, för träning när du är gravid eller nybliven mamma, genom The Center for Women’s Fitness och har specialistutbildningen ISP (Injuries and Special Populations) för säker och effektiv rehabilitering med hjälp av pilatesmetoden.

 

Utbildningar
STOTT PILATES®  Intensive Mat-Plus – IMP
STOTT PILATES® Intensive Reformer – IR
STOTT PILATES® Intensive Cadillac, Chair & Barrels – ICCB
STOTT PILATES® Advanced Matwork – AM
STOTT PILATES® Advanced Reformer – AR
STOTT PILATES® Advanced Cadillac, Chair & Barrels – ACCB
STOTT PILATES® Injuries & Special Populations – ISP
TOTAL BARRE™ Instructor Foundation Course
Pre and Post Natal Specialist™ via The Center for Women’s Fitness
GARUDA®  Seated and Standing
GARUDA® Barre 1

Yrkesroll:Gruppträningsinstruktör - Pilates, Personlig tränare (pilates)

Mejl:malin.lundgren@palmerfriskvard.se

Mirith Rast

Mirith har en lång bakgrund inom dans och fysisk träning genom sin uppväxt i sin mors dansstudio. Med över tio års personlig yogaövning hittade hon vägen till Pilates Reformer och The Garuda Method. Mirith har utbildat Stott Pilates Reformer i 2 år. Kombinationen av dessa träningsformer har förbättrat hennes övergripande kroppsstyrka, flexibilitet / stabilitet och välbefinnande.

Hösten 2019 gjorde hon sin Garuda-utbildning i både Israel och London hos grundaren James D’Silva. Hennes det bästa med att undervisa är när hennes elever har sitt ”aha!” ögonblick under en övning!

Yrkesroll:Gruppträningsinstruktör - Pilates (Reformer, Garuda, Matwork) & PT Pilates

Mejl:mirith@palmerfriskvard.se

Viktoria Olander

Viktoria föll för pilates redan första gången hon provade, det var helt enkelt rätt både för kropp och själ.
Utbildad STOTT PILATES-instruktör vid Stockholm Pilatescenter. Hon är även legitimerad logoped från Lunds Universitet.

 

Utbildningar:
STOTTS PILATES Intensive Mat-Plus – IMP
STOTTS PILATES Intensive Reformer – IR
STOTTS PILATES Intensive Cadillac, Chair & Barrels – ICCB
STOTTS PILATES Advanced Matwork – AM
STOTTS PILATES Advanced Reformer – AR
TOTAL BARRE Instructor Foundations Course

Yrkesroll:Gruppträningsinstruktör (pilates)

Mejl:viktoria.olander@palmerfriskvard.se

Jeanette Levin

Jeanette har efter två års studier och praktik i Indien erfarenhet av Yoga för deltagare i åldrarna 10 år och uppåt på alla nivåer.

Hon håller klasser i traditionell yoga (Hatha) och Yinyoga där stor fokus även läggs på de avstressande momenten andning och avslutande avslappning.

Jeanette hämtar gärna influenser från Vinyasa (flow) som hon även har utbildning inom samt andra yogaformer och integrerar i sina klasser.

Intresset för rörelse sträcker sig långt bak i tiden från dansen till yogan som hon utövat i ca 10 år. Hon är mycket tacksam för möjligheten att fördjupa sig i och lära ut Yoga efter att tidigare upplevt den som ett andningshål i en stressig livsstil. Hon har ett brinnande intresse för människor och att sprida Yogans alla fördelar vidare.

Med mottot “Health is wealth” vill hon rikta fokus mot vad som är viktigt på riktigt.

 

Utbildningar:
Trauma center , Danmark – Trauma Sensitive Yoga, yoga therapy
Indien – Yoga studier och praktik under två år, Hatha, Vinyasa, Yin

Yrkesroll:PT Yoga & Gruppträningsinstruktör - Yinyoga, Yogamix & Yoga för män

Mejl:jeanette.levin@palmerfriskvard.se

Emma Lundgren

Emma har läst grundläggande psykoterapiutbildning i KBT (steg 1) samt ett extra års deltidsutbildning i ämnet. Med mångårig behandlingserfarenhet hjälper hon bland annat personer med sömnbesvär, depression och nedstämdhet, ångestproblematik av olika slag och stressrelaterade svårigheter. Emma arbetar också med aktivitetsbalans i vardagen samt har extra utbildning i smärthantering.

Emma är förutom KBT-terapeut också legitimerad Arbetsterapeut sedan 2001, och har arbetat på specialistkliniker för såväl handkirurgisk rehabilitering, neurologi i akut- och rehabiliteringsskede samt plastikkirurgi. Under många år har hon också arbetat på vårdcentral och har stor vana att bedöma och behandla även de vanligaste skadorna och funktionsnedsättningarna i händer, så som karpaltunnelsyndrom och smärtor i leder och senor.

Yrkesroll:KBT-terapeut och legitimerad Arbetsterapeut

Emilia Polster

Eftersom Emilia besitter kompetens inom både kost och träning, kan hon se till helheten beträffande er hälsa. Hon har varit aktiv handbollspelare i 16 år men idag är huvudintressena löpning, skidåkning, tennis, funktionell styrka och yoga.

Emilia är fascinerad av hur vi, genom vår livsstil, kan påverka vår kroppsfunktion och förbättra livskvalitén.

”Jag är en tävlingsmänniska till 100 % och gör allt som står i min makt att se dig lyckas nå ditt specifika mål.”

Emilia har varit verksam som dietist, personlig tränare, gruppinstruktör och föreläsare (inom kostens universum) sedan 2009.

Utbildningar:

Professionsbachelor in Nutrion and Health, Köpenhamn med specialområde inom idrottsnutrition.
Licensierad Personlig Tränare, Köpenhamn -Wellcome-fitness Education
Kostexpert i Helsingborgs Dagblad

Yrkesroll:Personlig tränare, Kostrådgivare/Dietist, Massör, Föreläsare

Mejl:emilia@palmerfriskvard.se

Sara Rang

Sara är utbildad näringsfysiolog och vidare diplomerad idrottsnutritionist via IOC (Internationella Olympiska Kommittén). Hon har jobbat med kostrådgivning under många år och idag stöttar hon allt från motionärer till elitidrottare som vill få hjälp att optimera sin kost för att få ut maximalt av sin träningsinsats.

Du kanske håller på att förbereda dig för en tuffare tävlingsutmaning som klassikern eller du har ökat din träningsdos men inte ser resultat som du väntat dig? Då kan Sara hjälpa dig!

Genom kostoptimering skapar hon tillsammans med dig de bästa möjliga förutsättningarna för att du ska nå ditt mål. Sara är även en van föreläsare och håller regelbundet föredrag framförallt kring kosten betydelse för idrottsprestation.

Yrkesroll:Kostrådgivare

Mejl:sara@palmerfriskvard.se

Susanne Jensen

Susanne är i grunden både leg sjuksköterska & leg psykoterapeut , dessa utbildningar var till gagn under den tiden Susanne arbetade med familjeterapi inom BUP. De senaste drygt 20 åren har Susanne haft sitt eget företag, Jensen ledarskap & utveckling , där de huvudsakliga uppdragen är interna Ledarskapsprogram. Programmen är alltid baserade på företagets värderingar och ledarskap. Det finns inget färdigt program som kunden behöver anpassa sig till. Alla uppdrag, ledarskap, ledningsgruppsutveckling , konflikthantering sker i samråd med HR och VD / ledningsgrupp.
Hennes grundvärderingar är stor tillit till att vi människor både kan och vill, men att vi i vissa situationer både privat och professionellt kan behöva extern utmaning. Susanne har ett genuint intresse för vad individen och eller företaget behöver, antingen för att säkra det som fungerar eller utveckla det som behövs.
Man brukar säga om Susanne att hon har en ” fingertoppskänsla ” för vad människor behöver.

Yrkesroll:Psykoterapeut

Mejl:susanne.jensen@palmerfriskvard.se

Katarina Godée

Katarina har arbetat som företagssköterska sedan 1999 (som sköterska inom akutsjukvård för barn sen 1981). Hon har varit med och byggt upp det som idag är Avonova Hälsa (fd Hälsosam) och därefter Manpower Hälsopartner som 2015 köptes upp av Previa, där hon arbetat de senaste fem åren.

Katarina brinner för allt som har med hälsa att göra, både förebyggande och hälsofrämjande arbete!

”Att ha bra och säker Arbetsmiljö med inslag av mycket humor är viktigt för mig!”

 

Yrkesroll:Företagssköterska

Mejl:katarina@palmerfriskvard.se

Sueda Källgren

Sueda har i flera år arbetat med människor som befunnit sig i olika situationer och skeden i livet, där samtal har varit ett centralt verktyg. Sueda har i grunden en socionomexamen sedan 2007, hon har vidareutbildat sig inom MI (motiverande samtal) och vägledning.

Med Sueda kan du ta upp frågor kring livsstil, motivation, balans mellan privatliv och yrkesliv, karriärval m.m. För Sueda är det viktigt att det finns ett helhetstänk och att samtalen utgår utifrån vad personen vill uppnå och vart personen befinner sig.

På fritiden värderar Sueda tid med familj och vänner högt, och ägnar mycket tid åt sina främsta intresseområden; träning, kost och musik.

Yrkesroll:Administratör, Livsstilscoach

Mejl:sueda@palmerfriskvard.se

Maja Holmberg

Yrkesroll:Receptionist

Mejl:maja@palmerfriskvard.se

Jenny Lood-Behrmann

Utbildad personlig mental tränare, friskvårdsterapeut och kostrådgivare. Har jobbat mycket med mental träning, både genom att coacha andra men även för egen del. Brinner för allt inom hälsa och skönhet, att inspirera och hjälpa andra till en bättre livsstil och hälsa och tror på balans och helheten för ett optimalt välbefinnande.

”Allt blir vad du gör det till och du har alltid möjligheten att välja”

Utbildningar:
Sverigehälsan: Friskvårdsterapeut
Sverigehälsan: Kostrådgivare
MB Expandera: Personlig mental tränare

Yrkesroll:Administratör, Koordinator, Massör (huvud-, ansikte- & nackmassage), Mental PT

Mejl:jenny@palmerfriskvard.se

Johanna Rydberg

Johanna har varit massör på företag sedan 2013, samt även masserat lite för privatpersoner i lokal hemma i Helsingborg.
Hon jobbar annars som personlig tränare och kostrådgivare i Helsingborg på FNF.
Johanna har sedan barnsben alltid tränat och tävlat i både simning, ridning, ocr och thaiboxning.
Thaiboxningen var det som fick Johanna att vilja jobba med träning på heltid. Hon utbildade sig till personlig tränare 2012 under tiden hon hade en elitidrottarkarriär inom thaiboxningen. Nu tävlar Johanna mest OCR och lite crossfit.

 

Utbildningar
DS Massageschool: Utbildad Massör

Yrkesroll:Massör (Friskvårdsmassage företag)

Susanne Warfving

Yrkesroll:Ekonomi

Frank Hennekens

Yrkesroll:Styrelseordförande

Mejl:frank.hennekens@palmerfriskvard.se

VILL DU VARA MED I VÅRT TEAM?

Vi ser alltid fram emot att träffa intressanta personer med kopplingar till vår verksamhet. Har du en idé på ett samarbete eller skulle du passa in i vårt team?
Skicka ett mejl till anna-mia@palmerfriskvard.se och berätta mer.

JUST NU söker vi en naprapat, sjukgymnast eller kiropraktor som skulle vilja jobba i vårt team.
För mer info om tjänsten kontakta Anna-Mia.

KONTAKTA OSS

MALMÖ
Vi finns nere vid Ribersborgstranden – på baksidan av den stora gula byggnaden som kallas Fridhemsborg (syns från Limhamnsvägen).

Beritta Gurrisgatan 13.

040 – 53 70 42

info@palmerfriskvard.se

Kommer ni med bil har ni tillgång till våra parkeringsplatser inne på gården (markerade Palmer Friskvård).

Om ni parkerar i villaområdet så vänligen tänk på att visa hänsyn till andras utfarter. På Beritta Gurrisgatan är det gratis parkering, närliggande gator är det gratis 2 timmar med p-skiva.

Cykelparkering finns inne på gården. Det tar cirka 10 minuter att cykla från både Triangeln och Malmö C.

Det stannar två busslinjer alldeles i närheten av vår klinik:

Buss 7 till hållplats Ribersborg (7 min med buss från Malmö C) och ca 5 min promenad från hållplatsen

Buss 4 till hållplats Fridhemstorg (7 min med buss från Gustav Adolfs torg) och ca 10 min promenad från hållplatsen

Se tidtabell på Skånetrafikens hemsida

LUND
Vi finns mitt i centrala Lund – in på gården hittar du vår entré rakt fram.

Kyrkogatan 21.

040 – 53 70 42

info@palmerfriskvard.se

För parkering gäller allmänna p-platser i området.

Cykelparkering finns inne på gården. Det tar cirka 1 min med cykel från Centralstationen i Lund, 5 min att gå.

De närmsta busshållplatserna är; Lund statsbibliotek, Lund Åke Hans, Lund Lundagård

Se tidtabell på Skånetrafikens hemsida

(Karta kommer inom kort)