FRISKVÅRD UTÖVER DET VANLIGA

Palmer Friskvård är experter på hälsa och livsstil. Vi är ett personligt tränings- och behandlingscenter med trivsam atmosfär i fräscha lokaler på Fridhem i Malmö. Vi vänder oss till dig, oavsett ålder eller form, som inte trivs på stora träningsanläggningar utan söker ett mer personligt och privat alternativ. Varje kund behandlas unikt och vi skräddarsyr ett upplägg för träning som passar just dig.

  • Helhetssyn
  • Behandlingar
  • Träning

Målsättningen är att våra kunder ska må bra och få personlig hjälp att nå sina mål.

VI SOM JOBBAR PÅ PALMERS

Fredrik Palmer

Fredrik har en lång erfarenhet av träning och hälsa. Han har både varit aktiv och tränare i friidrott och gymnastik. År 2000 examinerades han från Naprapathögskolan i Stockholm. Fredrik arbetar med behandlingar, rehabiliteringsträning och personlig träning.

Han är också en uppskattad föreläsare inom ämnen hälsa och livsstil. Fredriks filosofi är att alltid ha ett holistiskt tänkande då han hjälper sina kunder att nå ett framgångsrikt resultat. Fredrik vidareutbildade sig i samtalsmetodik och coaching på Malmö högskola 2008.

2010 vidareutbildade sig Fredrik till certifierad POSE-löpnings coach

2011 vidareutbildade sig Fredrik till steg 1 & 2 strength coach via Eleiko education.

Yrkesroll:Leg. Naprapat, Personlig tränare, VD, Styrelsemedlem

Mejl:fredrik@palmerfriskvard.se

Fredrik Magnusson

Fredrik har lång erfarenhet av lagidrotter och har bland annat spelat handboll på elitnivå. År 1997 examinerades han som naprapat och har sedan dess arbetat med behandlingar och rehabilitering.

Han har under många år arbetat med olika lagidrotter avseende både utbildningar och träningsskolor. Idag håller sig Fredrik i form med triathlon och multisportsträning.

2010 vidareutbildade sig Fredrik till certifierad POSE-löpningscoach.

2012 specialutbildade han sig mot barn- & ungdomsträning via SkåneIdrotten. Fredriks specialkompetens kommer bl a att användas till att utbilda ungdomstränare runt om i Skåne.

Yrkesroll:Leg. Naprapat, Personlig tränare

Mejl:fredrikm@palmerfriskvard.se

Tobias Lundgren

Tobias är sjukgymnast sedan 2002 och specialiserad mot skulder- och axelskador men jobbar med hela kroppen i syfte att få kunder smärtfria och med optimalt rörelsemönster. Fokus ligger alltid på att behandla orsak och inte bara symtom.

Tobias har stor erfarenhet inom både neurologi och ortopedi och har 2010 – 2016 arbetat uteslutande med idrottsskador på Kulan idrottskadecentrum.

Han är sjukgymnast åt svenska gymnastiklandslaget samt ett flertal klubbar inom simning, kampsport, tennis och kastidrotter. Han har jobbat väldigt mycket mot optimal funktion och smärtfrihet vid styrketräning och crossfit.

Tobias föreläser regelbundet över hela Sverige för yrkesverksamma sjukgymnaster om behandling och återträning vid smärta i axlar/skuldror samt är involverad i en forskningsstudie kring behandling av skuldersmärta som ett led i specialistexamen inom neurologi och ortopedi. Han tog magisterexamen 2007.

Yrkesroll:Leg. Sjukgymnast, Personlig tränare inom rehabsträning

Mejl:tobias@palmerfriskvard.se

Peter Persson

Peter är utbildad massageterapeut i svensk klassisk massage, idrottsmassage samt triggerpunktsbehandling. Han har jobbat som massör på heltid i snart 14 år och det han brinner för är att kunna hjälpa andra att få bort eller åtminstone minska sin smärta.

Vid 20-års ålder drabbades Peter av en ögonsjukdom vilket har medfört en känsla i sin profession som få andra har. Före synskadan spelade Peter både handboll och fotboll. Numera ligger fokus på styrketräning för att hålla både kropp och själ i trim.

Yrkesroll:Massör (friskvårds- och medicinsk massage), Personlig tränare

Mejl:peter@palmerfriskvard.se

Anna-Mia Thysell

Anna-Mia är utbildad personlig tränare, styrketränings instruktör, massör samt stress- och friskvårdsterapeut.

Träning har alltid var en stor del i Anna-Mias liv och är en livsstil som genomsyrar hennes vardag. När hon vid 28-års ålder fick diabetes typ 1 ökade hennes intresse för kost och näringslära.

Att hjälpa andra till bättre hälsa är en stor motivationsfaktor. Hennes motto är att det aldrig är för sent att bryta dåliga vanor. Med 12 års erfarenhet av kostrådgivning i bagaget har Anna-Mia hittat ett vinnande coachingsätt för att skapa en långsiktig livsstilsförändring för sina kunder. Med små justeringar och alltid med avstamp från kundens livssituation och nuvarande matvanor etableras den nya vanan.

Yrkesroll:Personlig tränare, Kostrådgivare, Massör, Personalchef, Styrelsemedlem, Delägare

Mejl:anna-mia@palmerfriskvard.se

Marcus Åkesson

Marcus är en behandlande massör med utbildning inom Lotorps (andningsmassage), triggerpunkter och stretch för att ta hand om dina stela muskler eller begränsningar. När det kommer till träning har han sina rötter i lagidrott, främst som målvakt i innebandy och ishockey. På senare år har han ägnat sig åt styrkelyft och OCR-lopp (hinderbanelopp).

Med sin kunskap och sin breda erfarenhet kan Marcus hjälpa dig att nå dina mål oavsett om det handlar om att göra Toughest, öka din rörlighet eller sätta nytt max i knäböj.

Yrkesroll:Personlig tränare, Massör (friskvård- och medicinsk massage), Gruppträningsinstruktör

Mejl:marcus@palmerfriskvard.se

Linn Dorén

Linn är utbildad hälsopedagog, personlig tränare, yogainstruktör och massör med triggerpunkter och stretch. När det gäller hälsa har Linn ett helhetstänk där balans står som ledord. Efter att tidigare ha arbetat med hundar och coachat dess ägare fokuserar hon sedan 2016 helhjärtat på att främja en god folkhälsa. Linn tycker om kontrasten mellan yogans sinnesro och styrketräningens puls. Tränar själv mestadels boxning, funktionell styrketräning och yoga, gärna ute i friska luften.

När det gäller träning har Linn ett helhetstänk där hälsa och välbefinnande står som ledord. Hennes engagemang motiverar kunder till att uppleva rörelseglädje och känna sig välkomna oavsett erfarenhet och dagsform. Målet med träningen är att lyckas skapa ett behov hos kunden, där träningen inte bara stärker kropp och knopp utan också blir ett redskap till en bättre balans i livspusslet. Stort engagemang läggs även på att hålla kunders muskulatur i schack genom massage, för att minska såväl spänningar som stressnivå.

Yrkesroll:Personlig tränare, Gruppinstuktör (Senior & Yoga), Massör (Sinnesro- & friskvårdsmassage)

Mejl:linn@palmerfriskvard.se

Linda Wolland

Arbetar med Personlig Träning, Massage och föreläser som Folkhälsopedagog. Hennes träningsbakgrund är inom friidrotten, både som aktiv utövare samt ledare för olika barn & ungdomsgrupper. Hon älskar att inspirera och motivera människor till att skapa hälsofrämjande förändringar. Hennes ledord för en lyckad förändring är KASAM, en Känsla av Sammanhang! Vilket sker genom; Begriplighet, Meningsfullhet och Hanterbarhet.

Under de senaste åren har Linda även varit involverad i hälsofrämjande projekt som syftar till att få fler barn fysiskt aktiva och skapa rörelseglädje för livet.

2012 specialutbildade sig Linda mot barn & ungdomsträning via SkåneIdrotten.

Yrkesroll:Personlig tränare, Massör (Friskvårds-, avlappnings- & hot stone massage)

Mejl:linda@palmerfriskvard.se

Albin Andersson

Med många års erfarenhet av träning i olika former har Albin utvecklat ett brinnande intresse att leva hälsosamt och även sett vilka positiva konsekvenser det bidrar med. För tillfället håller han sig i form genom effektiv träning i gymmet och i boxningsringen.

Albin anser att nyckeln till långvarig förändring grundar sig i att utöka egen förståelse i vad en hälsosam livsstil innebär.

Efter 18 månaders studier av Diploma of Fitness i Australien visste han vad sitt kall var – att hjälpa andra människor till en sund och hälsosam livsstil.

Yrkesroll:Personlig tränare

Mejl:albin@palmerfriskvard.se

Elin Sämfors

Elin gillar utmaningar, både sina egna och andras. Vare sig du vill se snygg ut till bröllopet, tappa några pappakilon, förbereda kroppen för en fjällvandring eller en extrem hinderbana eller helt enkelt bara göra träningen rolig igen – Elin vet hur man gör eftersom hon redan gjort det.

Med fyra år högskolestudier i idrottsvetenskap och idrottsspykologi, utbildad som massör och kostrådgivare, med basketkarriär både som spelare och tränare som sträcker sig över två decennium samt att hon varit aktiv som PT och hälsocoach i både Sverige och Kanada, har hon kunskap och erfarenhet att tackla just din livssituation.

Trots handledsfrakturer, knäskada och kroniska ledproblem spelar Elin fortfarande basket flera dagar i veckan tillsammans med tjejer halva hennes ålder. Receptet? Smart och dedikerad träning.

Idrott, träning och hälsa ska vara glädjeämnen i livet. Har du tappat den känslan? Då kan Elin hjälpa dig dit igen.

Yrkesroll:Personlig tränare, Kostrådgivare

Emilia Polster

Eftersom Emilia besitter kompetens inom både kost och träning, kan hon se till helheten beträffande er hälsa. Hon har varit aktiv handbollspelare i 16 år men idag är huvudintressena löpning, skidåkning, tennis, funktionell styrka och yoga.

Emilia är fascinerad av hur vi, genom vår livsstil, kan påverka vår kroppsfunktion och förbättra livskvalitén.

”Jag är en tävlingsmänniska till 100 % och gör allt som står i min makt att se dig lyckas nå ditt specifika mål.”

Emilia har varit verksam som dietist, personlig tränare, gruppinstruktör och föreläsare (inom kostens universum) sedan 2009.

Utbildningar:

Professionsbachelor in Nutrion and Health, Köpenhamn med specialområde inom idrottsnutrition.
Licensierad Personlig Tränare, Köpenhamn -Wellcome-fitness Education
Kostexpert i Helsingborgs Dagblad

Yrkesroll:Personlig tränare, Kostrådgivare/Dietist, Massör, Föreläsare

Mejl:emilia@palmerfriskvard.se

(Föräldraledig):Tillsvidare

Åsa Lempert

Åsa är utbildad licensierad Eleiko-PT, Eleiko basic gymnastic trainer och diplomerad friskvårdsmassör med idrottsprofil med djupgående behandlande massager som specialitet. Behandlar gärna atleter där hon kan komplettera massagen med rörlighetsövningar och tekniska träningstips.

Åsa har sina rötter i fighting – hon har tävlat och instruerat i thaiboxning, samt tränat boxning. När hon la handskarna på hyllan var det först för crossfit därför att det betyder ständig variation och utveckling både i styrka och teknik. Vilket i sin tur ledde vidare till olympiska lyft. Idag lägger hon krutet på rörlighet, styrka och olympiska lyft och tävlar i crossfit och tyngdlyftning.

”Jag började träna först i samband med att jag fyllde 30 – och sedan dess har jag fått ett helt nytt liv. Nu brinner jag för att hjälpa, stötta, peppa och utveckla andra som vill må ännu bättre. Det viktigaste med träning är att det har det där lilla extra som gör att man taggar igång – att det är kul, helt enkelt.”

Yrkesroll:Personlig tränare, Massör, Gruppträningsinstruktör

Mejl:asa@palmerfriskvard.se

Christoffer Järnesjö

Sen Christoffer började jobba som personlig tränare (2013) har han fokuserat på fyra huvudområden; träning, kost, rörlighet och återhämtning för att hjälpa klienter till en sund och hållbar livsstil. Han arbetar tillsammans med sina klienter för att hitta en långsiktig lösning, istället för en ”Quick fix”.

Utbildningar:

SAFE Education: Personlig tränare

SAFE Education: Träningsinstruktör

SAFE Education: Mobility trainer

Elieko: Olympisk lyft

Elieko: Mobility

Scandinavian top athletic center: Tränare

Yrkesroll:Gruppträningsinstruktör, Personlig tränare

Mejl:christoffer@palmerfriskvard.se

Pär Wickström

Pär jobbade tidigare som kock men sadlade om 2010 och utbildade sig till massör och medicinsk massageterapeut 2011. Pär har alltid utfört någon form av träning, allt från brädsegling, simning, ridning, slalom och längdskidor.

Han är en behandlande massör som med olika metoder mjukar upp och lösgör stela muskler och triggerpunkter.

Pär kommer gärna ut till er arbetsplats för behandlande och förebyggande behandling av personalen. Kontakta oss för mer info.

Yrkesroll:Personlig tränare, Massör (medicinsk-, friskvård- & företagsmassage), Gruppträningsinstruktör

Mejl:pw@palmerfriskvard.se

Johanna Rydberg

Yrkesroll:Massör (Friskvårdsmassage företag)

Malin Lundgren

Malin är fullt utbildad Stott Pilatesinstruktör level 1 och 2, vid Stockholm Pilates Center. Tidigare jobbade Malin som dansare och har en Bachelor of Arts (fil. kand.) från The Danish National School of Performing Arts. Daglig pilatesträning var till stor hjälp både under den tuffa dansutbildningen och under efterföljande danskarriär. Hon är grundare av Lilla Pilatesstudion som numera är en del av Palmer Friskvård.

Malin är även utbildad pre-postnatalspecialist, för träning när du är gravid eller nybliven mamma, genom The Center for Women’s Fitness och har specialistutbildningen ISP (Injuries and Special Populations) för säker och effektiv rehabilitering med hjälp av pilatesmetoden.

Yrkesroll:Gruppträningsinstruktör - Pilates, Personlig tränare (pilates)

Mejl:malin.lundgren@palmerfriskvard.se

Mirith Rast

Yrkesroll:Gruppträningsinstruktör - Pilates, Massör (Friskvårds- och Avslappningsmassage)

Mejl:mirith@palmerfriskvard.se

Viktoria Olander

Utbildad STOTT PILATES-instruktör vid Stockholm Pilatescenter. Hon är även legitimerad logoped från Lunds Universitet.

Viktoria föll för pilates redan första gången hon provade, det var helt enkelt rätt både för kropp och själ.

Utbildningar:
STOTTS PILATES Intensive Mat-Plus – IMP
STOTTS PILATES Intensive Reformer – IR
STOTTS PILATES Intensive Cadillac, Chair & Barrels – ICCB
STOTTS PILATES Advanced Matwork – AM
STOTTS PILATES Advanced Reformer – AR
TOTAL BARRE Instructor Foundations Course

Viktoria går regelbundet på worshops inom STOTTS PILATES.

Yrkesroll:Gruppträningsinstruktör (pilates)

Mejl:viktoria.olander@palmerfriskvard.se

Jeanette Levin

Jeanette har efter två års studier och praktik i Indien erfarenhet av Yoga för deltagare i åldrarna 10 år och uppåt på alla nivåer.

Hon håller klasser i traditionell yoga (Hatha) och Yinyoga där stor fokus även läggs på de avstressande momenten andning och avslutande avslappning.

Jeanette hämtar gärna influenser från Vinyasa (flow) som hon även har utbildning inom samt andra yogaformer och integrerar i sina klasser.

Intresset för rörelse sträcker sig långt bak i tiden från dansen till yogan som hon utövat i ca 10 år. Hon är mycket tacksam för möjligheten att fördjupa sig i och lära ut Yoga efter att tidigare upplevt den som ett andningshål i en stressig livsstil. Hon har ett brinnande intresse för människor och att sprida Yogans alla fördelar vidare.

Med mottot “Health is wealth” vill hon rikta fokus mot vad som är viktigt på riktigt.

Yrkesroll:Gruppträningsinstruktör - Yinyoga & Yogamix

Mejl:jeanette.levin@palmerfriskvard.se

Cecilia Borg

Yrkesroll:Gruppträningsinstruktör (pilates)

Emma Lundgren

Emma har läst grundläggande psykoterapiutbildning i KBT (steg 1) samt ett extra års deltidsutbildning i ämnet. Med mångårig behandlingserfarenhet hjälper hon bland annat personer med sömnbesvär, depression och nedstämdhet, ångestproblematik av olika slag och stressrelaterade svårigheter. Emma arbetar också med aktivitetsbalans i vardagen samt har extra utbildning i smärthantering.

Emma är förutom KBT-terapeut också legitimerad Arbetsterapeut sedan 2001, och har arbetat på specialistkliniker för såväl handkirurgisk rehabilitering, neurologi i akut- och rehabiliteringsskede samt plastikkirurgi. Under många år har hon också arbetat på vårdcentral och har stor vana att bedöma och behandla även de vanligaste skadorna och funktionsnedsättningarna i händer, så som karpaltunnelsyndrom och smärtor i leder och senor.

Yrkesroll:KBT-terapeut och legitimerad Arbetsterapeut

Sara Rang

Sara är utbildad näringsfysiolog och vidare diplomerad idrottsnutritionist via IOC (Internationella Olympiska Kommittén). Hon har jobbat med kostrådgivning under många år och idag stöttar hon allt från motionärer till elitidrottare som vill få hjälp att optimera sin kost för att få ut maximalt av sin träningsinsats.

Du kanske håller på att förbereda dig för en tuffare tävlingsutmaning som klassikern eller du har ökat din träningsdos men inte ser resultat som du väntat dig? Då kan Sara hjälpa dig!

Genom kostoptimering skapar hon tillsammans med dig de bästa möjliga förutsättningarna för att du ska nå ditt mål. Sara är även en van föreläsare och håller regelbundet föredrag framförallt kring kosten betydelse för idrottsprestation.

Yrkesroll:Kostrådgivare

Mejl:sara@palmerfriskvard.se

Susanne Jensen

Susanne är i grunden både leg sjuksköterska & leg psykoterapeut , dessa utbildningar var till gagn under den tiden Susanne arbetade med familjeterapi inom BUP. De senaste drygt 20 åren har Susanne haft sitt eget företag, Jensen ledarskap & utveckling , där de huvudsakliga uppdragen är interna Ledarskapsprogram. Programmen är alltid baserade på företagets värderingar och ledarskap. Det finns inget färdigt program som kunden behöver anpassa sig till. Alla uppdrag, ledarskap, ledningsgruppsutveckling , konflikthantering sker i samråd med HR och VD / ledningsgrupp.
Hennes grundvärderingar är stor tillit till att vi människor både kan och vill, men att vi i vissa situationer både privat och professionellt kan behöva extern utmaning. Susanne har ett genuint intresse för vad individen och eller företaget behöver, antingen för att säkra det som fungerar eller utveckla det som behövs.
Man brukar säga om Susanne att hon har en ” fingertoppskänsla ” för vad människor behöver.

Yrkesroll:Psykoterapeut

Mejl:susanne.jensen@palmerfriskvard.se

Katarina Godée

Katarina har arbetat som företagssköterska sedan 1999 (som sköterska inom akutsjukvård för barn sen 1981). Hon har varit med och byggt upp det som idag är Avonova Hälsa (fd Hälsosam) och därefter Manpower Hälsopartner som 2015 köptes upp av Previa, där hon arbetat de senaste fem åren.

Katarina brinner för allt som har med hälsa att göra, både förebyggande och hälsofrämjande arbete!

”Att ha bra och säker Arbetsmiljö med inslag av mycket humor är viktigt för mig!”

 

Yrkesroll:Företagssköterska

Mejl:katarina@palmerfriskvard.se

Maja Holmberg

Yrkesroll:Receptionist

Mejl:maja@palmerfriskvard.se

Jenny Lood

Utbildad personlig mental tränare, friskvårdsterapeut och kostrådgivare. Har jobbat mycket med mental träning, både genom att coacha andra men även för egen del. Brinner för allt inom hälsa och skönhet, att inspirera och hjälpa andra till en bättre livsstil och hälsa och tror på balans och helheten för ett optimalt välbefinnande.

”Allt blir vad du gör det till och du har alltid möjligheten att välja”

Yrkesroll:Administratör, Koordinator, Massör (huvud-, ansikte- & nackmassage), Personlig mental tränare

Mejl:jenny@palmerfriskvard.se

Sueda Källgren

Sueda har i flera år arbetat med människor som befunnit sig i olika situationer och skeden i livet, där samtal har varit ett centralt verktyg. Sueda har i grunden en socionomexamen sedan 2007, hon har vidareutbildat sig inom MI (motiverande samtal) och vägledning.

Med Sueda kan du ta upp frågor kring livsstil, motivation, balans mellan privatliv och yrkesliv, karriärval m.m. För Sueda är det viktigt att det finns ett helhetstänk och att samtalen utgår utifrån vad personen vill uppnå och vart personen befinner sig.

På fritiden värderar Sueda tid med familj och vänner högt, och ägnar mycket tid åt sina främsta intresseområden; träning, kost och musik.

Yrkesroll:Administratör, Livsstilscoach

Mejl:sueda@palmerfriskvard.se

Susanne Warfving

Yrkesroll:Ekonomi

Frank Hennekens

Yrkesroll:Styrelseordförande

Mejl:frank.hennekens@palmerfriskvard.se

VILL DU VARA MED I VÅRT TEAM?

Vi ser alltid fram emot att träffa intressanta personer med kopplingar till vår verksamhet. Har du en idé på ett samarbete eller skulle du passa in i vårt team?
Skicka ett mejl till anna-mia@palmerfriskvard.se och berätta mer.

JUST NU söker vi en naprapat, sjukgymnast eller kiropraktor som skulle vilja jobba i vårt team.
För mer info om tjänsten kontakta Anna-Mia.

KONTAKTA OSS

Vi finns nere vid Ribersborgstranden – på baksidan av den stora gula byggnaden som kallas Fridhemsborg (syns från Limhamnsvägen).

Beritta Gurrisgatan 13.

040 – 53 70 42

info@palmerfriskvard.se

Kommer ni med bil har ni tillgång till våra parkeringsplatser inne på gården (markerade Palmer Friskvård).

Om ni parkerar i villaområdet så vänligen tänk på att visa hänsyn till andras utfarter. På Beritta Gurrisgatan är det gratis parkering, närliggande gator är det gratis 2 timmar med p-skiva.

Cykelparkering finns inne på gården. Det tar cirka 10 minuter att cykla från både Triangeln och Malmö C.

Det stannar två busslinjer alldeles i närheten av vår klinik:

Buss 7 till hållplats Ribersborg (7 min med buss från Malmö C) och ca 5 min promenad från hållplatsen

Buss 4 till hållplats Fridhemstorg (7 min med buss från Gustav Adolfs torg) och ca 10 min promenad från hållplatsen

Se tidtabell på Skånetrafikens hemsida